Saturday, November 26, 2011

Elias 2 års fødselsdag

Endnu en dejlig fødselsdag oven i striben fra efteråret, Merle, jeg selv, Katja og nu Elias.. som blev 2 år som vi valgte at fejre hjemme hos os selv med lagkager, pølsehorn, øl og sodavand.


Jeg synes Elias kan så meget selvom han kun lige er blevet 2 år. Han taler utrolig meget i sætninger, altså han kommenterer sin søsters leg, ridning, børnehave..
Og han lægger mærke til alt vi laver og kommenterer det ivrigt.. om hvad vi skal og ikke skal. Ser han mig i cykeltøj .. "Far arbejde".. eller hvis jeg har havearbejdstøj på .. "Far male", og selvfølgelig løbetøj.. "Far løbe". Elias synger også Giraffen gumle gik en tur..og jeg kan slet ikke huske alle de ting han siger desværre... det er bare en fantastisk dejlig tid med ham :-)

Det er også så dejligt at Merle og Elias leger så godt sammen, de løber, slås, trækker hinanden, holder i hånden og tager på tur, leger far og mor og børn.. og så kommer de selvfølgelig galt afsted hele tiden, slår hovederne sammen, skændes og skriger om at ville have fat i legetøj osv osv... rigtig meget :-)

På selve fødselsdagen om fredagen hyggede vi os med Elias gaver om morgenen, og vuggestuen var forbi om mandagen til pølsehorn og frugtspyd. Lørdag havde vi gæster hjemme.

Fødselsdagssang og hygge
Fødselsdagen om søndagen gik nogenlunde som det plejer.. et par dage før laver jeg det surbrødsdej til flüte og rugbrød som skal hæve længe i køleskab. Og på selve dagen er vi igang fra tidlig morgen med dej til pizzasnegle, pølsehorn og fødselsdagsboller.
Også denne gang kom min søster Sara og hendes soon to be husband Mads :) forbi og hjalp med alt det praktiske og ikke mindst lege med Elias og Merle! Det er så dejlig hyggeligt og en kæmpe hjælp.

I år havde Katja lavet 2 fantastiske lagkager... det er altså så dejligt specielt og klart det lækreste.. der kan ingen pølsehorn, græskarkerne rugbrød med mørk malt, eller øl fra Skovlyst bryggeriet følge med.... lagkagerne skal og er centrum for fødselsdagen ... vi sang fødselsdagssang så snart mor kom ind med en af lagkagerne, vi råbte Elias længe leve, HURRA, og så det lange HURRAAAAAAAAAAAA ..... 2 år :-) og Elias prøvede at puste lysene ud og Tanja måtte hjælpe lidt..

Der var en masse som var blevet syge, men så kom fx. Frank alligevel og med fuld camouflage maling til stor fornøjelse for alle..dejligt at så mange havde lyst til at komme forbi og fejre Elias 2 års fødselsdag!!

Vi legede ude i haven, gyngede og kastede med bolde, og cyklede rundt på vores næsten færdige nye terasse :-) Her er lidt billeder fra flickr:

så blev det Elias 2 års fødselsdag ... tiden flyver.. at tænke på hvor dejlig tiden er med snak og pludder, nye ting elias kan og hele tiden udfordrer sig selv.. og os andre :-)
han klatrer op overalt, snakker, leger, skændes med sin søster, slås, flytter sten, slår med hammer osv osv osv

Og hvilken fantastisk dag det var den 18. november 2009,, dejligt at tænke på:
raaberg.blogspot.com/2009/11/elias-kommer-til-verden.html



IMG_3770

IMG_3788

IMG_3820

IMG_3833

IMG_3839

IMG_3852

IMG_3868

IMG_3878

IMG_3879

IMG_3885

IMG_3891

IMG_3898

IMG_3910

IMG_3913

Dejligste lagkage med kornblomst hasselnødflager:
IMG_3916

IMG_3919

IMG_3932

IMG_3935

IMG_3940

IMG_3942

IMG_3945

IMG_3946

IMG_3947

IMG_3953

IMG_3967

IMG_3969

IMG_3970

IMG_3988

IMG_3994

IMG_4025

IMG_4028

IMG_4047

IMG_4049

IMG_4059

Øl og lagkage:
IMG_4083

IMG_4088

IMG_4090

IMG_4097

IMG_4098

IMG_4099

IMG_4107

IMG_4111

IMG_4122

IMG_4125

Surdejs hvedebrød efter Claus Meyer opskrift, gik nogenlunde:
IMG_4129

























Elias's venner Frederik og Villads fra Farum Vejgaard vuggestue
Vi har en masse billeder fra da Farum Vejgaard tudsestuen vuggestue var forbi om mandagen, de billeder skal vi lige have uploadet inden vi kan linke til dem. Vi nåede at lave en masse pølsehorn til dem inden halv 10 og mor havde lavet frugtspyd.

Desværre skulle jeg på arbejde efter en meget vigtig implementering i weekenden den 19. november, så jeg oplevede ikke hvordan ungerne hyggede sig... pigerne på Merle's værelse og alle drengene med værktøj, våben og borg inde på Elias's værelse.. Og Elias skulle lige vænne sig til at have sin venner og kamphaner helt hjemme på sine egne egenmærker .. men det gik rigtig godt :-)



elias.vuggestue.prof.november.2011-billede.2-gruppebillede

elias.vuggestue.prof.november.2011-billede.1-portraet

Elias 2 års fødselsdagSocialTwist Tell-a-Friend

Friday, November 04, 2011

Klassisk radio - ikke mere Danmarks Radio P2 i bil og køkken :-(

Jeg anser ikke mig selv for at være alt for langsom når det kommer til nye gadgets og IT. Men jeg er dog glad for ting der bare virker og jeg kan fx. leve med gamle telefoner meeeeget længere end mange andre.


Glad for DAB - meeeen også glad for FM
Jeg en af dem som er godt og grundigt irriteret over at have mistet min FM P2 klassisk radio om morgenen, aftenen og eftermiddagen.

Jeg hørte fx. altid Amadeus i bil og køkkenet når jeg kom hjem fra arbejde.
Mange formiddage hørte jeg P2 klassisk når ungerne og jeg bager brød i køkkenet.
Og mange aftener hørte jeg P2 klassisk når jeg vaskede op.

Farvel til DR P2 og velkommen til Radio Klassisk 106,90 FM
Hvor er min P2 klassisk musik??? Jeg havde jo hørt varslerne i ugerne op til 1. november 2011, meeeen jeg troede ikke rigtig de mente at de virkelig ville slukke for Amadeus og P2 klassisk på min FM radio!! Men jo dælme.. det er slut nu :-(

Og jeg tror desværre jeg helt kommer til at undvære P2 i bilen, for jeg gider virkelig ikke udskifte til DAB radio.. det er jo en leaset bil så jeg ved ikke engang om jeg bare sådan kan gøre det.

I køkkenet kan det godt være jeg på sigt får en DAB radio som fungerer, meeeen jeg kender også mig selv godt nok til at jeg ikke gider hvis jeg har fundet et godt alternativ.. så er jeg simpelthen for magelig og doven.

Og jeg har faktisk fundet et rigtig godt alternativ.. Radio Klassisk sender på FM båndet frekvens 106,90 ... der er massere af god klassisk musik, dog endnu ikke nogle værter.. bare musik!

Måske er det dog næsten lidt for populære klassikere, slægere eller hvad man skal kalde det.. Altså uden at jeg ved en disse om klassisk musik, så virker det nu som om det er alle de kendte stykker der bliver spillet. Det kan godt blive lidt for meget af det gode,,, der var P2 Amadeus og de andre altså lidt mere spændende med overraskelse, nye stykker og opførelser, og også noget som ikke altid lød lige flot i mine ører.. men det var også rart sjovt nok.

Men nu må vi se hvad Radio Klassisk kan diske op med,, om det forbliver populær klassisk eller der faktisk bliver lidt bid i det de sender. For så har de i hvert fald kapret og konverteret en fast P2 lytter.

Man kan i øvrigt desværre IKKE se playlisterne for hvad det er radio 100 klassisk sender... hvis man klikker ind på deres website så er listerne bare tomme.. øv... det ville ellers være lærigt at se hvad det var man havde lyttet til:



Radio.Klassisk.på.FM.106,9-IMG_3514

Klassisk radio - ikke mere Danmarks Radio P2 i bil og køkken :-(SocialTwist Tell-a-Friend