Tuesday, November 27, 2007

Billeder på flickr, videoer på ?

Vi vil have et sted til de mange videoer vi har med Merle. Både for remote backup og for at vi kan få set lidt på dem... ellers har de det med bare at liggge på harddisken og samle støv!

En google search viser nogle muligheder, fx. Vimeo, men vi vil jo helst bruge noget vi ved der virker og er kendt af de fleste. Der er ikke noget værre end at bede folk om at joine endnu et eller andet for at kunne se videoerne. Det var slemt nok at få folk til at joine flickr til billeder, der er endda nogen som er lige lov sløve til at komme derind hehe.

Vores første valg ville naturligvis være flickr video hvis det fandtes, og vi ville gerne betale for det. Ligesom vi betaler for vores flickr plads, det er alle 24$ om året værd.

Vores andet valg er noget relateret til Google, og så er det jo dejligt at Google har købt YouYube :-) Problemet er om vi kan begrænse adgangen til film, så det kun er udvalgte venner og familie!

Der er en fin guide til YouTube video, hvor det jo kan ses at man kan lade sine videoer være private, lige det vi har brug for! Det kræver så at folk joiner YouTube, meeeeen det må alle da være interesserede i heheh!

Så please accepter vores invite, og kom og se film med os.. kommentarer på filmene er altid velkomne, ligesom på billeder ehhe

Billeder på flickr, videoer på ?SocialTwist Tell-a-Friend

Tuesday, November 20, 2007

Næste års Robinson

Nu kommer TV serien alle kvinder drømmer om at se ;o)

Næste års Robinson:


6 ugifte mænd får 1 bil og 4 børn hver - i 6 uger.
Hvert barn dyrker 2 forskellige slags sportsgrene og går til enten musik eller dans.

Der er ingen Mc Donalds.
Hver mand skal passe sine 4 børn, gøre rent i sit hus, hjælpe med lektier, lave mad og vaske tøj.

Hver mand skal tage børnene med til lægeundersøgelser, tandlæge og frisør.

Han skal også bage kage til børnenes forskellige sociale arrangementer.

Han har ansvaret for at indrette sit tildelte hus på øen, plante blomster og sørge for, at det er præsentabelt.

Manden må kun se fjernsyn, når alle børn sover og alle andre gøremål er på plads.

Hver mand skal kunne alle de idiotiske børnerim, der ses/høres i fjernsynet samt kunne navnene på alle figurer fra Disneyshow m.m.

Han skal barbere ben hver dag, bære makeup hver gang han kører børnene til deres forskellige fritidsinteresser samt kunne lave 4 forskellige slags madpakker.

Han skal gå med for små, men supermoderne sko, lakere negle og plukke øjenbryn.

I en af de 6 uger skal han have mavekramper, rygsmerter og uforklarlige humørsvingninger uden at klage eller udskyde gøremål.

Hver aften skal han vaske børn, give dem pyjamas på, børste deres tænder og hår, det hele skal gentages hver morgen før kl. 7.

Når de 6 uger er gået, bliver der gennemført en test, hvor mændene skal kunne følgende udenad:

Hvert barns fødselsdag, længde, vægt, skostørrelse, tøjstørrelse, barnets lærers navne, barnets fødselsvægt og længde, fødselstidspunkt, yndlingsfarve, bedste ven (denne uge), mellemnavn, yndlingsslik, -sang, -drik, -legetøj, hvad de er mest bange for, og hvad de vil være, når de bliver store.

Børnene stemmer mændene ud, alt efter hvordan de klarer sig.

Den sidste mand vinder, såfremt han efter disse 6 uger kan have sex med sin partner, når som helst og hvor som helst efter hendes ønske og uden varsel.

Prisen for at vinde, er at få lov til at deltage igen og igen i ca. 18 år, samt retten til at kalde sig selv for mor ;o)

Næste års RobinsonSocialTwist Tell-a-Friend

Sunday, November 18, 2007

Sund skepsis overfor e-mails


Vi får ind i mellem nogle mails fra familie medlemmer og andre som vil advare mod diverse virus og lignende, og senest fik jer denne hoax:

ADVARSEL TIL ALLE DU KENDER!!!!!!
Hvis du får en mail fra Powerpoint præsentation 'Welcome to the
matrixpps..' så må du ABSOLUTT IKKE ÅBNE den!!! Der vises et billede i ca. 10 sek. og siden kommer en tekst 'You?re harddrive is over' og så
er alt for sent; alle adresser og alt som du ellers har gemt,
makuleres bort.
Det er et helt nyt virus som er programmeret af en fransk pirat som
kalder sig Nwin2.

KOPIER DETTE TIL ALLE DINE VENNER! DET ER ENORMT VIGTIGT!!!

Og send dette til ALLE dine kontakter!

Som så ofte før er der tale om en hoax, men det kan være svært at gennemskue, så her er et par hurtige råd.
  1. Lav en Google søgning på noget af teksten i hoaxen.
  2. Læs kun de sites som du kender eller som har https. Klik ikke på mistænksomme resultater fra Google. Klik helst kun sikkerhedsfirmaer.
  3. Hvis sikkerhedsfirmaerne ikke nævner noget, eller hvis de som i dette tilfælde fortæller at det netop er en hoax, så lad være med at at sende e-mailen videre.
  4. Hvis du er i tvivl, så er det nok en hoax, lad være med at sende det videre.

Eksempel:
Jeg søgte på google således:
http://www.google.dk/search?q=Welcome+to+the+matrix+virus

Den første site (www.netexplorer. dk/) kender den ikke og klikker ikke på den.

Men jeg kender F-secure og McAfee så kigger jeg hvad de skriver, fx:
http://www.f-secure.com/hoaxes/sumatrix.shtml

Der er også et resultat der linker til et kendt forum, der kan man også kigge. Der er netop nogle folk som spørger til det for en månedstid siden:
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=1&conference=167&posting=1168432

... så altså en hoax!

F-secure har en liste over hoaxes men den vedligeholdelse ikke så meget mere, men kig alligevel, der er også links til andre sjove historier :-)

Generelt gælder det om at udvise sund skepsis overfor e-mails, lidt paranoia er nogle gange nødvendigt :-)

Sund skepsis overfor e-mailsSocialTwist Tell-a-Friend

Thursday, November 15, 2007

Børneopdragelse

borneopdragelse.jpg
Stof til eftertanke nu hvor vi skal lære børneopdragelse :-)

BørneopdragelseSocialTwist Tell-a-Friend

Saturday, November 10, 2007

CD og DVD brænder utils

Hvis du har brug for et image brænder util, og du ikke kan bruge TCBurner (freeware) som i øvrigt ikke lader til at stå på den officielle Total Commander plugin side, så se på en af disse: (som også er freeware):

http://cdburnerxp.se/
http://www.imgburn.com/
TCBurner virker perfekt til hurtige brænder opgaver, fx. almindelig data, også med .cue/bin data. Virker dog ikke med brænding af audio cd fra .cue/.mp3 (brug Burrrn) og kan heller ikke brænde DVD images.

Hvis man skal lave et cdrom iso image, så kan jeg anbefale Isorecorder. Det er gratis (paypal donations), kan create/burn en hel del formater via højreklik menu i Windows.

Til hurtig DVD sikkerhedskopiering, brugte jeg engang DVD Decrypter, det findes ikke mere, men det lader til at Imgburn har overtaget:
On October 4, 2005, Lightning UK! continued the
development of the burning engine used by DVD Decrypter in his new tool,
ImgBurn.
Et par md5 sums som måske kan være handy:

d0af85dabcb5bdb4e74243d9a6f062ed *tcburner093.rar
5af351f824b70c73a95263c5697c1d06 *burrrn_package.exe
78d806097da8e8b8d595827cccddf6d9 *SetupDVDDecrypter_3.5.4.0.exe

CD og DVD brænder utilsSocialTwist Tell-a-Friend

Wednesday, November 07, 2007

IMDB og Memorable quotes

Jeg sad lige og sludrede med en ven om gamle dage... så kom jeg i tanke om filmen Heat og et fedt citat der lige passede i vores sniksnak. Så var det han lige nævnte at IMDB har noget der hedder memorable qoutes for alle film, også for Heat:

Neil McCauley: A guy told me one time, "Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner." Now, if you're on me and you gotta move when I move, how do you expect to keep a... a marriage?
For mig giver det utrolig meget mening, bare omvendt :-)

Nå ja, forresten har jeg også lavet min IMDB movie list offentlig.

IMDB og Memorable quotesSocialTwist Tell-a-Friend

Sunday, November 04, 2007

Den (halv)årlige mountainbike tur!

Yihhaa... så kom der en af de dage... med en af de efterhånden halv-årlige mountainbike ture i skoven..

Men så var det også den rigtige dag!!vejret var super, skoven var nogenlunde tør og det var ikke koldt!

og så selvfølgelig var det Karsten som ringede, super initiativ og dejligt at Katja kunne overskue det! Det er jeg så glad for at kunne gøre!! jeg er heldig, jeg ved det!

Jeg var godt nok ikke frisk klokken 8, men jeg vidste det ville blive en god tur og at jeg ville fortryde det hvis jeg ikke tog afsted! så kaffe og havregryn og luft på cyklen, så var jeg klar!

30 minutter rulle-landevej til Lyngby, straight og bare derudaf, jeg gad ikke komme forsent! Ude i Lyngby var der kun et par kendte ansigter, de gamle DMK drenge Kenny, Marli og Jens .. kanon... og så er der ingen af os som har ændret os i forhold til sporet og røverhistorierne.. :-)) så efter noget røg (i overført betydning) så tog Karsten og jeg med Kenny og Marli, og lod Jens og ræs drenge være ræs drenge.. det blev en fed teknik tur, med lidt tryk på ind i mellem ..

En kanon tur i Hareskoven, skoven var i flotte ildebrand farver, vi kørte mod Furesøbad hvor kiosken desværre var lukket, men ok.. Karsten tog den korte meget tekniske og stejle opkørsel i granskoven, pisseflot! jeg selv tog et par gode træstammer og den smalle stejle nedkørsel ved Furesøren, og holdt stilen på den lange stejle opkørsel, også langs Furesøen..

I det hele taget klarede vi det ret godt alt taget i betragtning, og så husk lige at der var sindsyg mange blade... det gør det lige en tand mere spændende ik :-)))

Karsten og jeg aftalte vi skulle til Bornholm i store bededags ferien 2008, for første gang siden 2005 tror jeg... så ved i det :-)

Nå ja, der var som altid lidt rengøring, det er dog blevet nemmere når man har hus og haveslange:

Den (halv)årlige mountainbike tur!SocialTwist Tell-a-Friend

Kessler bokse aften

Kampen er slut!

Det var en super kamp, og indtil 6 omgang så det ud til at Mikkel Kessler kunne styre Joe Calzaghes små hurtige urene slag... simpelthen ved at flytte sig og bokse contra fx. simpelt venstre-højre og/eller uppercut.

meen desværre så virkede Mikkel Kessler træt og så kom Calzaghe virkelig i gang med sine uortodoske stil, som Mikkel Kessler ikke længere havde kræfter til at modstå..

Vi havde det lige efter 6 omgange, 3-3, og så fik Kessler kun 12. runde og måske også 11, så det var altså fair 116-112 sådan cirka :-/ ÆV

Calzaghe var bare den stærkeste.. men vi glæder os til at se Mikkel Kessler i kamp igen !!! :-)

Kessler bokse aftenSocialTwist Tell-a-Friend