Friday, January 21, 2011

Pamol - endelig fandt vi et alternativ til panodil og parabener

I søndags vågnede Merle grædende op ... og kunne dårligt bevæge hovedet! "av av av.... det gør ondt".. det var faktisk så slemt at hun kun kunne sidde i sofaen, stiv som et brædt.. og selvfølgelig var vi nød til at aflyse ridning!



IMG_6625

Når Merle så har så ondt, så vil vi jo gerne give hende noget smertestillende.

Panodil holder vi os fra fra - nu står den på Pamol
Men som de fleste nok ved nu til dags, så indeholder børnepanodil skadelige stoffer.. .. ja det er faktisk utroligt det er tilladt at lave den slags når det er til børn.. den mindste tvivl burde komme børnene til gode!!! Tænk hvor ofte vi har givet det til Merle og til Elias.

Anyway.. jeg fik overtalt Katja til at droppe Panodil Junior.. og faktisk kom jeg til at tabe flasken på gulvet så den smadrede..og så havde vi jo ikke noget. Dog er det 7-9-13 heldigvis så sjældent at Merle og Elias er syge.. ja hvert eneste tilfælde er nok beskrevet her på bloggen... så vi havde ikke fået købt noget nyt smertestillende.

Men nu havde Merle brug for noget,.. så afsted til Lyngby apotek,,, med forbud til mor om at købe Panodil Junior.. og ud fra apoteket kom hun med Pamol... endelig et alternativ som ikke risikerer at skade vores børn!!!
IMG_6623

Pamol anbefales også af apoteket
Jeg søgte lidt på hvad der skrives på nettet, og heldigvis lader det til at Panodil Junior måske ikke er skadelig, men vi skal ikke nyde noget alligevel:

Mange tak for dit spørgsmål om parabener i Panodil Junior.

Ja, der findes et andet flydende præparat som hedder Pamol Oral opløsning 24 mg/ml. Det indeholder det samme smertestillende stof (paracetamol) som Panodil Junior og har derfor samme virkning. Konserveringsmidlet i produktet er et stof som hedder kaliumsorbat (E202) og er ikke kendt hormonforstyrrende. En anden forskel er den at Pamol smager af anis og lakrids.

Du skriver at dit barn er seks år, så han kan jo egentlig også bruge Panodil tablet 500 mg. Du skal så give ham ½-1 tablet højst 3-4 gange på et døgn, naturligvis alt efter hvad han fejler.

Jeg vil godt lige runde mit svar af med at fortælle om anvendelsen af parabener i Panodil Junior.

Et af de anvendte parabener i Panodil Junior, propylparaben, er på EU´s liste over mulige hormonforstyrrende stoffer. Dette paraben er ikke godkendt til brug i fødevarer, men er tilladt i medicin, da det i så fald indtages i meget begrænsede mængder og oftes i kortere perioder. Firmaet som producerer Panodil Junior har på den baggrund og studier som de har udført konkluderet, at der ikke er nogen sikkerhedsrisiko for forbrugerne ved at anvende Panodil Junior.


Pamol - endelig fandt vi et alternativ til panodil og parabenerSocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: