Sunday, January 15, 2012

Lus - så har vi også prøvet det

"Nå det er sådan de ser ud."  .. jeg har ikke tidligere set lus i virkeligheden, og blev overrasket over hvor store og nemt genkendelige de er. Og så er der bare mange af dem.. på få minutter fandt vi 7-8 stykker som bare kravlede rundt i Merle's hår :-/

IMG_5208

Man kan nemt se æg og ekskrementer, bare ikke på sådan et normalt billede:
IMG_5209
Med en halsedisse hue om knolden så kan man begrænse smitten, for lusene hopper ikke. De kommer kun videre ved at bruge samme børster, sengetøj eller berøring. Og så overlever lus heldigvis kun 48 timer uden blod!

Så vi har vasket tøj og sengetøj næsten hele dagen, og været en tur på Lyngby apotek for at få et par Hedrin lusekure! Det er heldigvis nemt at behandle: smør håret ind og lad det sidde lidt over 1 time og vask det så ud. Og heldigvis er det et miljørigtigt middel mod lus, uden parafumer og parabener, så man behøver ikke undlade at bruge sådan en kur!

Når kuren er sat i gang kan Merle godt vende tilbage til børnehaven, og skulle der være nye lus om et par dage, så er det sandsynligvis gensmitning. For Herdrin lusekuren virker 97 ud af 100 gange :-)

Nu må vi se om et par dage!

.. nå ja, så er det selvfølgelig øv at skulle skrive rundt til hele den pukkelryggede for vi var jo samlet i går til Sara's fødselsdag.. heldigvis er det vist kun Merle som har haft lus, så det er nok fra børnehaven!  Mor og jeg er 7-9-13 også gået fri :-)  selvom mor er så paranoid at hun lige måtte tage sig en lusekur.. for det klør jo pludselig over det hele ik heheheh


Lus - så har vi også prøvet detSocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: