Friday, June 22, 2012

Strava motiverer - men husk lige fornuften!

Hvis man er bare lidt konkurrence menneske så kan det være ret irriterende at miste sin King of the Mountain rekord på en Strava sektion, og man får måske lyst til at køre segmentet endnu hurtigere for at vinde rekorden tilbage!    og hvad er der galt i det??  absolut ingenting,,, det kan motivere een til træning og perfektionisme for at få nogle ekstra sekunder. MEN hvis man tilsidesætter sund fornuft og kører stærkere end hvad der er forsvarligt så er den gal.. helt gal!  vi lever i et frit land men hvor friheden kommer med krav om at vi kan tage ansvar, hensyn, og passe på sig selv og andre! 

Det vil jo være sørgeligt hvis et website som Strava ikke kan tillade at folk opretter sektioner eller segmenter fordi nogle mennesker kører de selvsamme segments uforsvarligt hurtigt og dermed er til skade for sig selv og andre!

I Danmark er det måske ikke så galt, der er nok kun få deciderede farlige nedkørsler som er registreret på Strava. Men tænk på alle de andre steder.. steder med gangstier, cykelstier, sideveje, røde lyskryds, i gang værende vejarbejder osv som skal passeres på visse segmenter. Man kan jo ikke slette alle disse segmenter fra Strava fordi folk begynder at køre hensynsløst og måske endda ulovligt,,, i deres mål for at nå den bedste tid og KOM rekord!

At sagsøge Strava for at motivere folk til at køre for hurtigt, køre over evne, farligt eller ulovligt giver ingen mening i mit univers. Det må og skal være op til folk selv at tage ansvar og bruge hovedet!

Den tragiske hændelse hvor en cykelist forsøgte at genvinde sin KOM på en farlig bjerg nedkørsel i USA er en forfærdlig husker til os alle... også selvom man bare forsøger at køre hurtigt på danske Strava segmenter, især ikke når de ikke er afmærket og afspærret til løb. Det er mange segmenter jo ofte, og det er også der de rigtig hurtige tider bliver sat: af folk der kører flere sammen i felter under et cykelløb.

http://velonews.competitor.com/2012/06/news/family-sues-strava-over-descending-death_224889

Two years ago, William “Kim” Flint lost his life descending a hill in Berkeley’s Tilden Park, braking suddenly to avoid a car and losing control of his bike. According to his family, Flint was chasing a new fastest time on the popular cycling website Strava, which allows users to compare times over a section of road or trail using GPS units.




Flint was descending Grizzly Peak on June 19, 2010 at least 10 mph above the posted speed limit of 30 mph. He was seeking to regain his Strava KOM, or King of the Mountain, lead, which he had just lost to a fellow Strava user.

...The site’s terms and conditions, which must be agreed to before signing up for an account, include language designed to exclude the site from blame related to any bodily injury or death incurred during the athletic activities users pursue related to the site.  
The family takes issue with this lack of accountability. “They assume no responsibility,” Kang said. “They don’t put cones out. They don’t have anybody monitor and see whether a course, or a specific segment, is dangerous.”

Fornyligt kostede et par uheldige omstændigheders sammenfald at jeg selv styrtede alvorligt på cykel for første gang i mange år.. Strava rekord forsøg var måske en af de omstændigheder, det kan jeg ikke udelukke... Jeg vil dog mene at jeg selv uden Strava Kolle Kolle sektionen ville have kørt hurtigt fordi det var fedt, medvind og jeg havde det godt... Anywa.. jeg er i hvert fald mere opmærksom fremover, og kører ikke længere all-out når det ikke er 100% forsvarligt!

Personligt elsker jeg Strava automatikken der giver hurtigt overblik over ens trænings tider på visse segmenter, og har opgivet at forsøge at vinde nogle som helst KOM segmenter.. der er alligevel alt for mange cykelryttere som kører mange af segmenterne,, så glem det :-)

Strava sektion registreringen er suveræn til statistik over ens løbeture, fx. alle tider på en bestemt sektion i skoven, hen over året osv.. det er stadig meget motiverende.. på den rigtige, sunde og fornuftige måde :-)  happy trails, vi ses på sporet!!

Strava motiverer - men husk lige fornuften!SocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: