Sunday, July 11, 2010

Hjemmelavede grill pølser - og test af teflon net rist

Uhmmm... hjemmelavede økologiske pølser på grillen, med frisk hakket timian og basilikum.. de var tilpas "fede og bløde" i farsen, så det var ikke ligesom medister.


Jeg købte noget svine tarm i Føtex, desværre havde de ikke noget lamme tarm som jo er tyndere. Så det kunne ikke blive wiener pølser, men nærmere medister eller en store børge agtig pølse..

Fars af økologisk hakket oksekød - ikke hjemmehakket kød
K rørte en oksekøds fars om morgenen, som stod i køleskabet indtil eftermiddag:
  • 2 gange 300 gr økologisk hakket oksekød fra Netto, 3-7 procent fedt (hvilket gerne skulle have være 20% fedt men det havde de ikke i økologisk)
  • 1 økologisk æg
  • 2-3 spiseskefulde mel .. det var typo 00 pizza mel, men det er nok ligemeget
  • Frisk groft hakket timian
  • Frisk groft hakket basilikum
  • Paprika
  • Salt og Peber
  • Rørt op med økologisk letmælk, indtil farsen var lind og ikke for fast.

IMG_2691

Stopning af fars i pølserne
Jeg havde jo øvet mig for et par uger siden, så det gik rigtig nemt, og da jeg tilmed havde købt noget madsnor (kødsnor) så kunne jeg nemt få lavet den længde pølser jeg ville have:
  • Svine tarmen var skyllet og opblødt i vand tidligere på dagen, så den ikke smager for salt.
  • Hele svinetarmen var rullet op på pølsehornet, så farsen næsten selv trak tarm ud
  • Farsen var mere lind og fed end sidst, så det var nemt at stoppe tarmen
  • Stoppede ikke tarmen hel fast, da pølserne udvider sig en del når de steger
  • Bandt et stykke kødsnor om tarmen hist og her når pølserne havde en god længde, så hele pølsen ikke retter sig ud på grillen og bliver een lang pølse!

IMG_2690

IMG_2697

IMG_2698

Grill pølser med personligt præg
Inden pølserne kom på grillen fik de lige et par prik hver, med en spids skarp global kniv.. og så ellers bare grille som normalt, her ved siden af en normal grilpølse fra Steff Holberg:


IMG_2704


Det blev en dejlig pølse, man kunne tydeligt smage de friske krydderurter, og det hakkede basilikum så flot grønt ud.

Det eneste jeg har at udsætte er at der var enkelte pølser som havde et lidt sejt skind. Det kan være det var nogle pølser hvor jeg med vilje ikke havde stoppet dem så meget og der så var mere skind som måske ikke blev stegt helt sprødt nok. Så tarmen skal altså være helt tilpas fyldt tror jeg.

Grillet laks på teflon net rist
Grill pølserne fik plads ved siden af de dejlige lakse stykker fra Rødovre Centrum fiskehandler. Uha de laksebøffer smagte godt, men vi fik da også lov at betale for dem: 4 styk for 120 kroner.. anyway... overfladen blev sprød og meget lækrere end på pande.

Jeg ved ikke hvor meget hjælp den teflon rist eller net var, men det var i hvert fald nemt at vende laksestykkerne, det hang ikke fast.

IMG_2699

Men jeg lagde mærke til at teflon nettet ikke var så holdbart overfor flammer. Der skulle ikke mere til end et par dryp fra på grillen, omkring 5-10 sekunder og så var teflonen brændt af og trådene indeunder brændte over. Her har jeg taget et billede af det efter nettet er vasket i opvaskemaskine:

IMG_2732



Chili og lammetarm
Næste gang håber jeg at jeg har fået chilier på mine planter, og så vil jeg gerne få prøvet det hele med lammetarm så pølserne er tyndere Og selvfølgelig på længere sigt vil jeg gerne selv hakke kødet...meeeen små skridt små skridt ik :-)


Hjemmelavede grill pølser - og test af teflon net ristSocialTwist Tell-a-Friend

1 kommentarer:

Kamilla Sommer said...

Mh de ser rigtig lækre ud! Ærgerligt med risten :/ Jeg bruger en grillrist fra Morsø - Den har jeg brugt i mange år, så skal du ud og have en ny, kan jeg varmt anbefale denne
http://www.morso.dk/produkt/tuscan-grill