Sunday, July 27, 2008

Sastre en ren vinder af Tour de France 2008

Så skete det endelig.. Carlos Sastre vinder Tour de France 2008!

Alle de år hvor jeg har fulgt Sastre i form af hans kørsel på Bjarne Riis's cykelhold, så har jeg haft fornemmelse af at Sastre ikke var dopet og at hvis alle ryttere ikke var dopede så ville han vinde Touren! Men der var altid en Basso, Armstrong, Ulrich, Tyler Hamilton eller andre foran ham når man nåede Paris!

Men så i år 2008 så var alle de gamle og nok ret dopede ryttere væk.. og vupti med et super stærkt hold i ryggen så kunne han knække og trætte sine konkurrenter!!

Uden tvivlsomme hjælpemidler til konkurrenterne under de 3 uger selve touren varer, så viser Sastre sig som den stærkeste og mest udholdende. Jeg tror simpelthen ikke der var nogen som turde tage noget under selve touren i år! Mens det har der ganske givet været en masse der gjorde under tidligere tour de france'r!

Sidste år tror jeg ikke Michael Rasmussen tog noget doping under selve Touren .. men han tog måske noget inden?! Det er ikke til at vide om Evans, Leipheimer eller Contador gjorde, men Sastre blev nummer 4. Måske var han den reneste rytter men som løbet udviklede sig, og med de hold der var med, så kunne han

Ud over at feltet i år nok var renere, så havde Sastre naturligvis ikke klaret det uden Andy og Frank Schleck, Cancelara, Voigt og Kurt Asle.. eller Nicki, Gustov eller Ogrady... det var i sandhed en holdsejr af de sjældnere. CSC Saxo Bank formåede at trætte modstanderne som også havde dårlige hold med i år, og modstanderne kunne ikke ty til ulovlige hjælpemidler! Det er opskriften :-)

Carlos Sastre vinder Tour de France 2008

Og så er det bare at jeg inderligt håber vi kan stole på det som Bjarne Riis udtalte efter sejren til Sastre:

Bjarne Riis er ikke kun glad for Carlos Sastres sejr, men også for en Tour som har været noget helt særligt.

"Den her Tour er helt speciel, selvfølgelig for os, men den er også en stor sejr for hele cykelsporten. Og på vegne af hele dette hold kan jeg sige, at den her sejr er enormt vigtig. Og jeg kan garantere, at det hold, der har kørt her, er rent, og Carlos i den gule trøje er ren - og det betyder enormt meget for cykelsporten."

Sidste år tror jeg ikke Michael Rasmussen tog noget doping under selve Touren .. men han tog måske noget inden?! Det er ikke til at vide om Evans, Leipheimer eller Contador gjorde, men Sastre blev nummer 4. Måske var han den reneste rytter men som løbet udviklede sig, og med de hold der var med, så kunne han ikke vinde... ja det er rene gætterier :-)

Jeg håber, og tror indtil videre på en kommende mere ren cykelsport! Min opskrift på et forsøg på en renere sport:
  • Test alle deltagere ved hvert løb... også selvom det koster mange penge! Lad sporten selv betale! Test hver eneste som skriver sig ind, test dem på hver eneste etape og hver eneste 1-dages løb!
  • Gem blodprøverne og test igen flere år efter når man har bedre tests!
  • Giv hårde straffe når man har tests der ikke giver falske positive! Altså ikke dømme på falsk grundlag!!
Men indtil videre en stor tak til Evans som ikke faldt for fristelsen og tog lidt sager for at være sikker på at kunne yde og vinde enkeltstarten; en stor tak fordi han viste ægte sportsånd og kæmpede det bedste han kunne uden at snyde! Det fortjener respekt!

Sastre en ren vinder af Tour de France 2008SocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: