Monday, July 28, 2008

Humlebi i græsset - stukket eller bidt

P7280004Sikke en varme, og med varmen har vi taget badebassinet i brug. Det nyder Merle, hun plasker med hænder og fødder :-)

Så i dag var en humlebi faldet i vandet og den skulle vi selvfølgelig redde! Vi lagde brumbassen i græsset lidt væk så den kunne komme sig. Den glemte vi alt om, lige indtil et par timer senere da Merle kravlede på knæ over til kanten af bassinet.. hun begyndte pludselig at græde! Og ganske rigtigt hun havde en lille hvid prik lige over knæet! Og i græsset lå brombassen...det var dumt af far ikke at lægge bien længere væk da den skulle reddes!

Nå men til alt held lader det ikke til Merle er allergisk eller reagerer meget på biddet. Jeg smed desværre bien væk inden jeg fik taget et billede af den, men jeg er ikke i tvivl om at det var en brumbasse. Den var helt sort og bred og langsom.. så det må være et bid! Det eneste der får mig til at tvivle er at enden af humlebien ligesom prøvede at stikke, altså ligesom vuggede med bagdelen!

Sygeboern.dk [http://www.sygeboern.dk/frame.cfm/cms/id=740/sprog=1/grp=2/menu=1/
] har som sædvanlig en god artikel.. og altså også om insekt stik og bid:

Kun hvis barnet er overfølsom overfor bi eller hveps, er der grund til ængstelse.
...
Humlebier stikker ikke, men kan bide barnet og det gør også ondt.
...
Kun stik fra bier og hvepse kan udvikle sig til en allergisk reaktion.
...
Er barnet blevet stukket, er det altid vigtigt straks at få fjernet brod og giftsæk, hvis den skulle sidde tilbage. Skrab brodden væk med en negl, kreditkort eller et knivsblad. Tryk ikke brodden ud, da det blot presser giften yderligere ud i huden.


Humlebi i græsset - stukket eller bidtSocialTwist Tell-a-Friend

1 kommentarer:

Unknown said...

Det er en myte at humlebier kan bide, de stikker som ander bier, men i modsætning til andre bier dør de ikke af det og kan stikke flere gange, ligesom hvepse. De stikker nu sjældent.

Det er ikke helt uvæsnetligt at få aflivet denne myte da man altså sagtens kan være allergisk for humlebiens stik og ikke skal bagetalisere det som et bid.