Saturday, May 23, 2009

5 års bryllupsdag - vi skal i biffen og Merle sover ude

Så kunne vi fejre 5 års bryllups dag (som er i morgen den 24. maj).. sikke meget der er sket de sidste 5 år!! Nå det er en anden historie, men som sidste år så skulle Merle passes af Tanja, og mor og far skulle i biografen og ud og spise! Og så er det i aften at Merle sover ude for første gang.. puha tror lige at vi sidder på stikker lige nu.. uha bare Merle ikke bliver ked af det eller spørger for meget efter os...vi er lige ved at køre afsted efter hende!

Det lyder måske spøjst, men vi har ikke været i biografen mere end et par gange siden vi har fået Merle mumze guldklumpen, så vi glæder os altid meget. Vi plejer at have bestilt billetter og popcorn til Cinemaxx men denne gang var der ingen film vi ville se.. vi glæder os dog meget til Terminator 4 og næste Harry Potter... men ellers ingenting..

Antichrist
Men så var der jo lige kommet den der Lars Von Trier film .. Antichrist... Vi er jo slet ikke til hans film, kun Riget har vi set og nydt.. resten er som regel gået vores næse forbi.. det er bare ikke vores stil.

Men Antichrist havde vi hørt så meget om, folk der var gået ud fra visning i Cannes, der var nogle som skulle have ilt, der skulle være en del blodige og klamme scener, meget flotte scener, og enten er det et mesterværk eller det er makværk. Jo det er vist en film som man er nød til at se. Og så tog handlingen udgangspunkt i at et ægepar mister deres 2 årige søn.. et tab som hvis det skete for os at vi mistede Merle, ville være ødelæggende og det forfærdeligste der kunne ske!!

Vi skulle bogstaveligt tage mod til os, men vi kastede os ud i det. Vi regnede jo med en gyser der får Hostel, Saw og diverse andre film til at blegne, både i gore og psykologisk gys/terror. 

I Grand teateret var der virkelig en anden stemning og modent publikum end vi er vant til.. og så var der ingen store popcorn maskiner eller cola'er ... ja selv salen gav, med den røde fløjl og stuklofter, et helt andet indtryk end noget vi er vant til :-)

Hvordan var Antichrist så? Var det det mesterværk eller makværk som alle siger? Næ ikke mesterværk, men slet ikke dårlig :-) Og så overraskede det mig at den ikke var så uhyggelig og blodig gore som vi havde hørt, heller ikke der hvor moren klipper clitoris af sig selv! Men hele filmen er spændende og der var en specielt stemning og spænding i biografen under hele filmen. Filmen var lidt uhyggelig, men mest bare facinerende, flot og fangende!

Jeg kan ikke nævne så meget om plottet eller historien uden at ødelægge oplevelsen for folk der har Antichrist til gode, men det er en meget god ide og historie. Det er ikke bare sex og uhygge.. det bygges op gennem filmen, så historien, dramaet og det hele er facinerende. Det er utrolig flot filmet, og meget stemningsfuldt. Især det første med sønnen der falder ud af vinduet er bevægende og fantastisk filmet!

Vi har tolket og snakket meget om filmen her til aften, og det er et godt tegn. Der er virkelig meget at snakke og analysere på.. om fotografering, kvinder, ondskab, sexuelt begær, menneskets natur, og snak om mennesket bag filmen.. Lars Von Trier..

Historien fortælles, på det jeg vil tro er rigtig Trier maner, med talende dyr og filmfestivals fotografering.. altså meget specielt og flot, med detaljer, slowmotion, natur, kønsorganer, tårer, smerte, vold, sex og blod! Jeg synes ikke det er et mesterværk, men en god historie som der kunne laves rigtig mange gode og almindelige film om.. det gad jeg faktisk godt se :-)  

Det er ikke så tit vi ser film men Antichrist er jeg glad for vi så.. men man kan nu godt vente til at se den på DVD hvis man altså ikke hører om detaljerne i historien inden.. for det vil ødelægge flere momenter som jeg i hvert fald følte og oplevede undervejs i filmen!

Merle sover ude
Merle sover ude i aften.. puha... det er hårdt ikke at vågne op og høre hende sige "Far faaaar" ...især ovenpå den film synes jeg!

Nu vil jeg røre noget franksbrødsdej sammen til i morgen tidlig, vi skal tidlig op og hente vores datter som vi har savnet meeeget hele dagen :-)

Nå ja, selvom det er bryllupsdag så kan man jo godt lige slappe af foran tv og computer, så jeg skrev lige dette indlæg hehe

5 års bryllupsdag - vi skal i biffen og Merle sover udeSocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: