Sunday, December 18, 2011

Punktering blev klaret med dækkit - det virker sgu!

Har faktisk aldrig prøvet at punktere med bil før, så var lidt gnaven da vi lørdag opdagede at højre forhjul var meeeget fladt... og ved nærmere eftersyn havde en skrue godt oppe i dækket :-/

  IMG_4384

Vi var netop på vej ud af døren for at besøge vores længe savnede vennepar som er hjemvendt fra et par år i USA... og selvom der kun ventede godt 60 kilometer kørsel til Vipperød nede ved Holbæk, så var det ikke lige den fede start med bilen fyldt med familie og fladt bildæk!!

Nå men da jeg ikke kan se noget reservehjul under bagage bakken, så griber jeg telefonen og ringer til Nordania Assistance. De siger jeg lige skal forsøge med det dæk kit til lapning som skulle ligge under bagagerummet og ellers ringe tilbage.

Det viser sig faktisk at være rigtig simpelt med det dækkit:

  1. Man lader søm eller skrue sidde i dækket
  2. Sætter dækkit på ventilen
  3. Dækkit strøm sættes i cigarettænderen
  4. Drejer en bøtte dækforsegling på det rettested på dækkittet
  5. Tænder dækkit, og lader den puste og brummer indtil dæktrykket er 2,5 bar
  6. Venter 7 minutter og ser om det holder nogenlunde luft. 
  7. Hvis der holdes luft, så kører man 3 kilometer eller 10-15 minutter..
  8. Monterer dækkit igen, og kontrollerer at trykket ikke er faldt til under 1,8 bar. I vores tilfælde var dæk trykket det samme som før, og så man må altså køre 200 km, dog skal man ikke køre hurtigere end 80 km/timen.
IMG_4383
Nu er jeg selvfølgelig spændt om dækket er helt ødelagt, hvad kittet koster, om det er med i Ford Mondeo leasing aftalen osv osv. Det finder jeg naturligvis ud af ..  men det vigtigste var vi kom sikkert ud og hjem til en dejlig eftermiddag/aften hos vores venner i deres nye skønne hus i Vipperød!! dejligt at have dem hjemme og i nogenlunde nærhed i forhold til Stamford, NewYork :-))

Nå ja, der var lige een ting jeg vil advare imod, det er når man tager slangen af efter dækkittet har fået trykket op til 2,5 bar,,, så kan det godt lige strinte lidt med dækforsegleren:
IMG_4386

Punktering blev klaret med dækkit - det virker sgu!SocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: