Sunday, December 25, 2011

Stor sammenskuds juleaften 2011

I år har vi haft muligheden for at samle rigtig meget dejlig familie til juleaften.. hele 12 voksne og 6 børn :-)

Traditionen tro skal det være sammenskudsjul for ingen af os kan overskue at diske det hele sammen! Forslaget i år lød således:

Det er heldigvis rigtig nemt at fordele goderne for alle har tilsyneladende noget de brænder for.. det er jo herligt :-)
Ser nedenstående fornuftigt ud?
Sara&Mads: hjemmelavet rødkål + evt. kold julesalat
Beth&Cristian: 4 flasker julevin, risalamande + mandelgave?
Leif: 3 ænder, sovs, samt lån af tallerkner til risalamande
Rikke&Mikkel: 2,5 kilo flæskesteg
Katja&Jesper: Juleøl, 5 kg hvide asparges kartofler, 5 kg brune kartofler, fløde til irish coffee :-)
Camilla: noget som mangler?  fx. plain taffel salt chips til flæskesteg, lidt guf til ungerne?
Mette: noget som mangler?   fx. sangbøger til juletræ? lidt chokolade til de voksne?  Rikke gider du videresende til Mette? :-)
Jesper H: noget som mangler? 
Det er fantastisk der kan samles så meget dejlig familie til at fejre juleaften :-) Håber i glæder jer ligeså meget som vi gør!
kærlige julehilsener og knus,
Puslespillet gik op - bord til 18
Med et nyt bord leveret i sidste øjeblik den 21. december, og lån af stole fra Leif's fælleshus på overblikket,  og 2 lange duge så lykkedes det at få dækket op til alle 18. Og vi var klar til Disney Sjov kl. 16..friske brunkager lige ud af ovnen (som planlagt) og gløgg i glasset.. så blev det atter jul :-)

Dejlig aften med lidt for hurtigt gaveræs 
Det blev en dejlig aften, med rigtig mange gaver til børnene. Jeg nåede desværre kun at se lidt af de gaver Merle og Elias fik, og så slet ikke ikke hvad de andre børn fik. Jeg forsøgte samtidig at følge lidt med i hvad de voksne fik, og alt i alt så gik det nogenlunde. Hvis vi havde haft lidt bedre tid synes jeg vi skulle have taget det på den gamle måde: på skift finder 1 barn af gangen een gave til hver, og så pakker alle op samtidigt. Det tager man så lige så mange runder som nødvendigt :-)
Men når gaverne blev delt lidt hurtigt ud, så var det da godt at sangene og dansen om juletræet var mere nærværende og børnevenlig og hyggelig end jeg husker meget længe :-) Jeg ved ikke helt hvordan det skete, men måske det var mor's vuggestue indflydelse eller bare børnene som er begyndt at være bevidst om hvad de vil synge. Merle vidste ihvertfald godt at hun ville synge Rudolf med røde tud :-)
I år var jeg frisk og sad og pakkede gaver op sammen med Merle, da julemanden pludselig kom med gaver til alle børnene. Merle var helt vild "hej julemand, hej hej hej".. det havde hun glædet sig til længe :-)
Elias var også glad og snakker stadig om de sorte støvler. Julemanden strøg afsted igen men vil sent blive glemt :-)

Maden var faktisk perfekt
De 4 ænder af cirka 4 kilo var super, Elias spiste næsten 2 hele lår og var vild med Bedstefars brune sovs. Flæskestegen var lavet weber style, rigtig saftig og mør, og med sprøde svær. Rødkålen var skarp, frisk og spids i smagen. De hvide friske asparges kartofler var pillede, faste ikke udkogte, og meget små. De bruge kartofler var sorten folva, små og lavet med hvid sukker og smør, efter vejledning fra Bedstefar! Julesalaten var med granatæble kerner som gav hele middagen et løft af friskhed væk fra det tunge men dejlige brune sovs og kød. Til afslutning var der skøn risalamande, med 1 mandelgave til børnene og 1 til de voksne. Og de 2 yngste løb med det hele .. selvom Mikkel lige prøvede om den gik med en lettere knækket mandel heh


Ud over ovenstående, så havde Leif portvin med, Mette havde Bailey og sangbøger med, så der manglede intet! Der var også lige nøjagtigt nok juleøl, 14 halvliters julebryg fra Skovlyst, 1 desert øl på 12% samt 2 liter juleøl på fad flaske også fra Skovlyst. Og masser af god vin, fx. Amaronen gik rent ind.

... vi sluttede selvfølgelig af med chips, kager, fyldte chokolader, andet chokolade og manderinger og æbler.. men vi glemte at spise Sara's hjemmelavede konfekt...og vi glemte kaffen .. hehe.. Folk var selvfølgelig trætte, og der er nok ingen som kan slippe for at skylde et par løbeture eller cykelture de næste par uger!

Brunch hygge dagen efter
Dagen efter lavede vi Amerikanske pandekager.. 300 gr hvedemel, ½ L kærnemælk, 2 æg, 1 tsk kardemonne, 2 tsk bagepulver, 1 tsk salt, 2 tsk vaniliepulver, 2 spsk hvid sukker...


Selvom vi .. og ungerne faktisk, kom i seng efter 1, og var oppe mellem 8 og 9, så var det slet ikke hårdt at lave brunch. Det var hyggeligt at slappe af, bage og drikke kaffe.. og brunchen manglede ikke noget, Sara havde hjemmelavet müsli til græsk yoghurt, Leif havde taget hjemmegravet laks med, der var ost, pølse, ananas, melon, hjemmelavet brød, brunchpølser, bacon og.... nå ja vi glemte vindruerne, og at lave røræggne .. men dejlig morgen med familien,,, og nu skal vi slappe af uden at tænke på noget :) Her er et par billeder fra dagen før, selve juleaften, og dagen derpå: IMG_4402 IMG_4411 IMG_4452 IMG_4457 IMG_4464 IMG_4509 IMG_4480 IMG_4554 IMG_4558 IMG_4564 IMG_4570 IMG_4571 IMG_4613 IMG_4627 IMG_4636 IMG_4640 IMG_4644 IMG_4661 IMG_4670 IMG_4748 IMG_4755 IMG_4784 IMG_4787 IMG_4792 IMG_4798

Stor sammenskuds juleaften 2011SocialTwist Tell-a-Friend