Saturday, December 10, 2011

Hjemmelavede brunkager - Jule tid er kage tid

Sidste år fik vi ikke bagt så meget som i 2009, men her i 2011 tager vi revance.


Den klassiske opskrift med 300 gr mel, 200 gr sukker og 100 gr smør, med noget knust ingefær, kanel, neliker, sirup, natron og mandler fungerer faktisk helt fantastisk.. så nemt og det smager rigtig godt.

Tid til fornyelse - med Det Søde Liv
Katja er blevet helt pjattet med Blomsterbergs opskrifter så da det blev genudsendt i TV forleden, så var det jo oplagt lige at prøve hendes brunkage opskrift:

Brunkager

G: 04. december 2011 kl. 19:01 på DR1
  • 250 g. smør
  • 125 g. lys sirup
  • 250 g. farin
  • 2 tsk. Potaske
  • 1 spsk. koldt vand
  • 3 tsk. Stødt kanel
  • 1 tsk. Stødt nelliker
  • 2 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Stødt allehånde
  • 60 g. syltet appelsiner i tern
  • 25 g. usaltet pistacie kerner
  • 150 g. hele mandler
  • 500 g. hvedemel.


Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er ca. 70 grader. Gryden tages af varmen.
Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel blandes, tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie.

Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.

Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet.
Dejen kommes op i en beholder 18 X 18 cm. foret med bagepapir på både bund og sider.
Pres godt så den fylder formen helt ud. Læg ligeledes bagepapir som top. Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange "baner".
Hver bane skæres i tynde men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9 - 12 minutter.
Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.

Sendt første gang 1.12 2010


Jeg havde dog ikke appelsin eller pistace nødder..ej heller allehånde. Men ellers har jeg fulgt hendes opskrift... og mums, de er blevet gode :-)

... men helt sundt er alle disse kager jo nok ikke...øv



Det fungerer i øvrigt rigtig godt at lade dejen ligge i en flad beholder:
IMG_4262

Efter nedkøling ved stuetemperatur havde jeg beholderen i køleskab natten over inden vi bagte kagerne næste dag. Der er nogle små hvide pletter når man skærer kagerne, det kan måske være brun farin sukker stykkerne når de bliver skåret..ved det ik:
IMG_4267

IMG_4264

Brunkagerne smager rigtig godt, dog synes jeg de har en tendens til at være for søde.

De ser i hvert fald hyggelige ud.. og giver en fantastisk duft af jul i hele huset :-) Jeg vil gemme en "stang brunkage dej" til juleaften, eller når vi skal have gæster til gløgg, og så lige bruge 15 minutter på at skære og bage en omgang friske kager så stemningen er i top.
IMG_4268

Hjemmelavede brunkager - Jule tid er kage tidSocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: