Sidste år fik vi ikke bagt så meget som i 2009, men her i 2011 tager vi revance.
Brunkager
G: 04. december 2011 kl. 19:01 på DR1
250 g. smør 125 g. lys sirup 250 g. farin 2 tsk. Potaske 1 spsk. koldt vand 3 tsk. Stødt kanel 1 tsk. Stødt nelliker 2 tsk. Stødt ingefær 1 tsk. Stødt allehånde 60 g. syltet appelsiner i tern 25 g. usaltet pistacie kerner 150 g. hele mandler 500 g. hvedemel.
Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er ca. 70 grader. Gryden tages af varmen.
Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel blandes, tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie.
Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.
Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet.
Dejen kommes op i en beholder 18 X 18 cm. foret med bagepapir på både bund og sider.
Pres godt så den fylder formen helt ud. Læg ligeledes bagepapir som top. Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange "baner".
Hver bane skæres i tynde men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9 - 12 minutter.
Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.Sendt første gang 1.12 2010
Det fungerer i øvrigt rigtig godt at lade dejen ligge i en flad beholder:
Efter nedkøling ved stuetemperatur havde jeg beholderen i køleskab natten over inden vi bagte kagerne næste dag. Der er nogle små hvide pletter når man skærer kagerne, det kan måske være brun farin sukker stykkerne når de bliver skåret..ved det ik:
Brunkagerne smager rigtig godt, dog synes jeg de har en tendens til at være for søde.
De ser i hvert fald hyggelige ud.. og giver en fantastisk duft af jul i hele huset :-) Jeg vil gemme en "stang brunkage dej" til juleaften, eller når vi skal have gæster til gløgg, og så lige bruge 15 minutter på at skære og bage en omgang friske kager så stemningen er i top.
0 kommentarer:
Post a Comment