Sunday, January 15, 2012

Flot legeplads med svævebane ved Stavnsholtskolen

Får altid skimmet Furesø lokalavis papir udgaven, for der er mange gode lokale nyheder både hvad angår sport, politik, kultur, ja alt faktisk savner jeg ikke noget. Når vi nu har afmeldt reklamer i postkassen, så er det faktisk også meget rart at få lidt lokale slagstilbud med i papirudgaven af avisen, for dem ser man jo ikke på net-versionen af Furesø avisen.


Anyway, jeg var faldet over at Stavnsholtskolen skulle have fået renoveret den store legeplads, i naturtræ og med massere af aktivitetsmuligheder.  Så da jeg pga min skadede ankel sprang den sædvanlige søndagsløbetur over i formiddag, så var muligheden der pludselig for at Elias og jeg allerede kunne komme over og se på sagerne.

Og vi blev slet ikke skuffede,, det er flotte kvalitets legestativer, gynger, klatrestativ, balancebomme, rutsjebane og sågar en svævebane som mødte os. Rigtig dejligt og havde det ikke været for moder natur der havde skruet ned til noget nær rigtige vintergrader i dag, så havde vi leget meget længere på legepladsen. Men pga den milde vinter så har jeg ikke fået indstillet de lange underbukser og vinterhandsker til mig selv endnu. Elias havde selvfølgelig masser af tøj på, hue og flyverdragt, så han morede sig gevaldigt.

Super legeplads til Stavnsholtskolen, det er rart at se på en offentlig skole, prioritering af lækre omgivelser og massere af plads til børnene. Jeg kender ikke til Stavnsholtskolens faglige ambitioner, men at man passer på de ydre rammer for børnene er positivt signal for mig.
Billede0042 Billede0041 Billede0039 Billede0038 Billede0036

Flot legeplads med svævebane ved StavnsholtskolenSocialTwist Tell-a-Friend

Lus - så har vi også prøvet det

"Nå det er sådan de ser ud."  .. jeg har ikke tidligere set lus i virkeligheden, og blev overrasket over hvor store og nemt genkendelige de er. Og så er der bare mange af dem.. på få minutter fandt vi 7-8 stykker som bare kravlede rundt i Merle's hår :-/

IMG_5208

Man kan nemt se æg og ekskrementer, bare ikke på sådan et normalt billede:
IMG_5209
Med en halsedisse hue om knolden så kan man begrænse smitten, for lusene hopper ikke. De kommer kun videre ved at bruge samme børster, sengetøj eller berøring. Og så overlever lus heldigvis kun 48 timer uden blod!

Så vi har vasket tøj og sengetøj næsten hele dagen, og været en tur på Lyngby apotek for at få et par Hedrin lusekure! Det er heldigvis nemt at behandle: smør håret ind og lad det sidde lidt over 1 time og vask det så ud. Og heldigvis er det et miljørigtigt middel mod lus, uden parafumer og parabener, så man behøver ikke undlade at bruge sådan en kur!

Når kuren er sat i gang kan Merle godt vende tilbage til børnehaven, og skulle der være nye lus om et par dage, så er det sandsynligvis gensmitning. For Herdrin lusekuren virker 97 ud af 100 gange :-)

Nu må vi se om et par dage!

.. nå ja, så er det selvfølgelig øv at skulle skrive rundt til hele den pukkelryggede for vi var jo samlet i går til Sara's fødselsdag.. heldigvis er det vist kun Merle som har haft lus, så det er nok fra børnehaven!  Mor og jeg er 7-9-13 også gået fri :-)  selvom mor er så paranoid at hun lige måtte tage sig en lusekur.. for det klør jo pludselig over det hele ik heheheh


Lus - så har vi også prøvet detSocialTwist Tell-a-Friend

Sunday, January 01, 2012

Ankelstøtte på 1. løbetur efter skaden - det virker positivt!

Efter at have styrket anklen og forbedret koordination og balance, fx. ved at skrælle kartofler eller vaske op mens jeg vipper op og ned på begge ben eller kun det skadede, så skulle jeg i dag ud på min første løbetur siden den alvorlige forstuvning ved omvrikning på Furesøstien i Hareskoven den 14. december.

Jeg brugte min nyindkøbte ankelstøtte.. og jeg er tilbøjelig til at give den en hel masse kredit for at turen gik forbløffende godt. Det er en støtte med snører, og tynde plastik plader på siden af anklen.  Der findes helt vildt mange forskellige typer braces og støtter til ankler, alt efter hvilken skade man har fået osv osv.. især på udenlandske websites. Men denne støtte kunne jeg hurtigt købe på min favorit løbewebshop www.loebeshop.dk. Den var ikke helt billig, kr. 400, men jeg havde den efter få dage og det var nent :-)

Selve turen gik fint, jeg skulle dog nok have holdt mig væk fra Nattegale skoven for selvom den er flad og har blød skovbund som jeg egentlig tog derned for at løbe på.. tænkte det ville spare lidt belastning i forhold til grus... ja så var den skovbund bare helt vildt mudret og det var ikke liiiiiiige det jeg havde brug for.

Jeg løb meget langsomt når der var noget teknisk svært..sving, mudder, skråninger osv.. Jeg løb fx. i store buer når der var sving og satte hele tiden fod i mudder og vandpytter i stedet for at forsøge at undvige.. Simpelthen hellere have mudder og våde fødder end at belaste anklen :-)

De første 600 meter var på fortorv, hvor jeg kunne varme forsigt op.. rullende løb fra hæl til tå, og mærke foden komme igang. Det var ligesom det blev bedre og bedre. Efter kort tid kunne jeg forsøge at sætte af med forfoden, hvilket gik fint. Jeg fik også hoppet lidt gadedrenge løb, det hele for at fornemme hvordan ankel havde det.

Ankelstøtten virkede bare perfekt. Foden er ligesom løst lidt fast i en rar position. Snørerne gør at hele anklen føles godt pakket ind. Og foden kunne nemt være i min Salomon XT Wings løbesko.

Jeg havde oprindeligt tænkt at løbe 3 km i blød skovbund, men det gik så godt at jeg løbe videre ud på Furesøstien.. som er grus, og ialt blev det til 7½ km, gennemsnit på 4m30s per kilometer cirka.

Nu her en times tid efter turen kan jeg godt mærke at anklen er øm.. men det føles ikke meget smertefuldt. Jeg tror det er ok belastning jeg har udsat foden for. Det gælder jo om ikke at tage for store skridt op at genoptrænings stigen.. for ellers skal man helt ned igen og jeg har jo et vigtigt mål foran mig.. Bornhold TRAILCAMP 2012 i starten af marts!! Jeg skal bare være så klar jeg kan blive.. for det bliver sjovt og mega hårdt!

Anyway, her er billede af støtten før og efter turen:

IMG_5081 IMG_5085 IMG_5087 IMG_5088



Anklen ser således ud efter turen:
IMG_5092
Og Merle som leger doktor og giver mig is på anklen efter turen.. dejligt med isposer :-)

IMG_5093 IMG_5095
Her er selve turen som Garmin GPS'en optog, lagt på Endomondo:

Nu vil jeg følge ømheden nøje de næste par dage, og naturligvis fortsætte med de små genoptræningsøvelser i hverdagen, fx vip og udstræk.. og naturligvis cykle til og fra arbejde når jeg har muligheden :-)

GODT NYTÅR!!!

Ankelstøtte på 1. løbetur efter skaden - det virker positivt!SocialTwist Tell-a-Friend