Monday, October 01, 2007

Mobning

Jeg havde en interessant snak med en kollega i dag, han fortalte om nogle forældre i hans børn skole som havde klaget over at deres børn blev mobbet! Det er pludselig mere interessant nu hvor vi selv er blevet forældre.

Det interessante var overvejelser omkring hvordan man fungerer i det danske samfund. Det danske samfund er jo gennemsyret af ironi, jokes og drillerier. Man kan stort set ikke fungere socialt på arbejde, i sportsklubber eller med vennerne, hvis man ikke kan taqe og give noget røg!

Det er derfor vigtigt at man ikke overbeskytter sine børn i skolen, altså man skal skelne mellem mobning og almindelig sund drilleri. At lære at drille og drille tilbage er en del af en efter min mening sund opvækst i Danmark.

Det man skal undgå, fra chefer, venner, kolleger, kæreste og alle andre er mobning! Mobning skal ikke accepteres! Man skal stoppe mobning på en naturlig måde hvis man er vidne til det sker! Men husk at drillerier er en naturlig del af det danske samfund :-)

Her et par definitioner på mobning:

  1. Ved mobning forstår man, at man gentagne gange bliver udsat for ubehagelig eller nedværdigende behandling, som det er svært at forsvare sig imod.
  2. Wikipedia: Mobning er når en gruppe forfølger en bestemt person med drilleri og chikane.

MobningSocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: