Monday, September 24, 2007

DVD afspiller med opskalering


Vores gamle dvd afspiller kan ikke sende nok linjer til vores nye tv, så jeg snakkede med min kollega Mick og han anbefalede en Pioneer. Det havde Mads også anbefalet, så da Mick så en Pioneer DV-400 K til kr.999 i Fona, så kørte jeg forbi efter arbejde og købte den :-)


Specs er gode, og så har vi endda kun brug for opskalering til 720 linjer.

Men puha jeg er glad for at vi efterhånden kun handler online for det var godt nok en ringe service hos Fona. Jeg måtte vente over 20 minutter på at få lov at købe den vare som jeg på forhånd vidste jeg ville have! Der var ingen nummer system, så da en af de få ekspedienter havde tid så valgte han en anden, fremfor lige at høre hvis tur er det. Så Fona handler jeg kun i nogensinde igen hvis det er meget billigere end på nettet :-)

DVD afspiller
12-bit/96kHz D/A audio-konvertering
Afspilning af CD-R/-RW/+R/+RW, DVD-R/-RW/+R/+RW, (S)VCD
Afspilning af DivX, MP3, WMA, JPEG
HDMI tilslutning med opskalering til 1080i
12-bit/108MHz D/A video-konvertering
Komponent udgang
Virtual Surround Sound
Bredde 42,0 Højde 49,5 Dybde 21,4 cm - 1,8 kg
USB tilslutning



DVD afspiller med opskaleringSocialTwist Tell-a-Friend

Sunday, September 23, 2007

Undertekster til film

Ind i mellem har man brug for undertekster til en film, der har jeg i længere tid brugt http://www.opensubtitles.org/. Der kan man hurtigt finde meget af det man skal bruge og man behøver ikke registrere sig. Et rigtig godt community site!

Undertekster til filmSocialTwist Tell-a-Friend

Mediadefender leaked e-mails

Rene og Petra var forbi til middag her til aften, det var hyggeligt som altid.. en af de sjove news som var gået os andre forbi, var historien om Mediadefender e-mail leakage, som Petra havde hørt om! Der er masser af detaljer under "Leaked information" i artiklen på Wikipedia.

Det viser sig at en mindre heldig person hos MD har forwardet al sin interne post til sin Gmail konto som så havde et meget simpelt kode ord. Den præcise torrent med leaket info har flere detaljer, og http://mediadefender-defenders.com/ har emailsne online så man kan browse dem... damn det må være surt for MD!!!

I øvrigt faldt jeg over en afledt historie på slashdot, tilsyneladende vil tpb sagsøge nogle svenske selskaber for at ddos, hacke, spamme og i øvrigt forsøge at genere tpb på, efter tpb mening, ulovlige måder. Meget spændende hvordan det udvikler sig.

Grimt hvis virksomheder har benyttet ulovlige metoder til at opnå deres mål. Uanset at jeg ikke støtter p2p og piratkopiering, så helliger målet ikke midlet!!

Mediadefender leaked e-mailsSocialTwist Tell-a-Friend

Friday, September 21, 2007

Living with a 42" plasma



Nu har vi haft vores nye panasonic TH-42PV70 plasma fjernsyn i næsten en uge! Det er kommet op på væggen, og efter en smule tvivl om opløsningen var i orden, så er vi nu blevet meget glade for det :-)


Der er et par ting som betyder rigtig meget for vores oplevelse af et godt fjernsyn, kan summeres således:
  • Tekst TV hukommelsen er i top, der er ingen forsinkelse fra man trykker på TTV knappen, det virker som om de 1500 siders hukommelse faktisk bliver brugt!

  • Kanal zap er rigelig hurtig, man bliver ikke irriteret når man vil zappe hurtigt, dog kunne det godt være lidt hurtigere.
  • Interface til PC fungerer, og det er nemt at vælge gennem AV knap på fjernbetjeningen.

  • Kvaliteten er i orden. Med vores 3.5 meter afstand til fjernsynet så er det perfekt med 42" og 1024 x 768.

Så alt i orden med selve fjernsynet, det er det primære, nu skulle vi bare have det op på væggen! Da jeg først kiggede bag på TV'et synes det ikke klart hvordan vægophænget skulle monteres, der var ingen VESA standard vejledning i manualen. De runde sorte plastik dutter var ikke lige til at få fri, så det strejfede mig ikke at det var dem som skulle af.

Der var en masse på nettet om forslag til hvilke wallmounts som kunne bruges, men ingen havde tilsyneladende haft problemer med selve monteringen. Første efter en del søgning fandt min kollega en post om det, og det var lige præcis de sorte plastik stykker som skulle lirkes af :-) Vægophænget fra Harald Nyborg, til kr.249, virker fint :-)

EDIT 1: Ophænget er vi ikke helt tilfredse med, det har desværre en lidt stor afstand til væggen, faktisk næsten 18 cm. Fjernsynet kan dog til gengæld vippes, men det har vi ikke tidligere savnet, så den feature mener jeg godt vi kunne have undværet. Det måtte hellere være tæt på væggen.

Living with a 42" plasmaSocialTwist Tell-a-Friend

Tuesday, September 18, 2007

Løbetræning og Google docs

Efter Merle er kommet til verden er jeg begyndt at løbetræne igen, simpelthen for at spare tid når jeg skal have mit trænings-fix!

Som altid elsker jeg at registrere og lave statistik, og det er løbetider jo perfekte til! Så nu var der endelig en grund til at bruge Google docs, og jeg har naturligvis lagt træningstiderne offentligt. Det er utrolig sjældent jeg har brug for regneark, kontor programmer eller lignende, så jeg har ikke haft en grund til at lege med Google docs.

Som de fleste andre Gservices så er det nemt at komme i gang, gratis og tilgængeligt overalt... tjaaa hvad kan man savne! Der er endda en slags versionering :-)

Angående alle de forskellige google services, så er jeg personligt ikke bekymret for at Google finder ud af alt muligt om mig, altså at jeg godt kan lide at træne.. hvis der så kommer en god målrettet reklame for løbesko så er det fint med mig!

Det ender nok med vi også skifter til Picasa hvis ikke flickr opper sig lidt, fx. med video og meget gerne en mulighed for integration til Google Analytics.

Words for indexing: løb træning løbetræning

Løbetræning og Google docsSocialTwist Tell-a-Friend

Monday, September 17, 2007

Robinson premiere and Survivor China

Malaco og Robinson :-) så er vi i gang igen, vi sluger det råt, og så tilmed i flot widescreen på vores nye TV!! Så gælder det bare om at få Merle lagt inden kl. 20 hehe.. sjovt nok tog det kun Katja 10 minutter i dag!!! Underligt ik'

Og forresten, vores favorit reality show starter om 3 dage... uha uha det bliver et dejligt efterår!



Robinson premiere and Survivor ChinaSocialTwist Tell-a-Friend

Full HD or not?

Efter vi fik vores nye 42" fjernsyn (som er 1024x768 HD opløsning) overvejede jeg om vi måske havde købt et fjernsyn med for lav opløsning?

Derfor var det med glæde jeg fik en mail fra min kollega Mick, med en rigtig god artikel der forklarer en hel del omkring full HD (1080p). Det er en rigtig god artikel, med en udregner, og et par gode pointer. Her en appetizer fra artiklen:

Glem de gamle råd om at "din hånd skal kunne dække visuelt for skærmen i udstrakt arm" - vi giver dig noget mere præcist at gå frem efter.

Med udregneren på websitet er jeg nået frem til: at for at vi skal forsvare et 1080p FullHD fjernsyn så skal vi sidde enten 1.7 meter fra en 42" 1080p skærm eller 3 meter fra en 76" 1080p skærm!!

Det lader faktisk til at passe helt fint med de 3 meter som retfærdigør et 40" fjernsyn. Vi har så fået et 42" men vi sidder faktisk også lidt over 3 meter fra skærmen :-)

Senere vil jeg poste vores oplevelser med det nye fjernsyn, indtil videre er vi positive, og jeg er specielt spændt på hvordan det går med panoreringer, hvilket skulle have noget at gøre med bitrate.. more to come!

Full HD or not?SocialTwist Tell-a-Friend

Friday, September 14, 2007

42 inch cinematica :-)

Yihaaaa, I am now starring at our new panasonic 42" plasma TV, and I dont have to squint my eyes to see the subtitles! It is not at all too big, I really love it! I even think our livingroom can take a 50" TV, but we will see about that when this TV breaks down!

We did choose the plasma we mentioned two days ago, which was recommended by my new collegauge Mick! According to Mick plasma has the best quality picture for price, and LCD is only worth the extra money if you use it as a computer monitor, which we dont. So far his HiFi advices have proven themselves, thanks a lot man! The TV itself was not expensive for this kind of quality picture, and it had all the features we want!

The entire process of order and receive was all positive. We sent the order around 3 pm, and we did not choose express delivery, as we was not really in a hurry. Well we had a confirmation mail at once, thats to be expected. But 44 minutes later we got a mail the TV has been shipped! Wow, that was a nice surprise! Another 59 minutes later Post Danmark sent a tracking mail, and the next morning we had our TV on our doorstep. The postal delivery even helped my wife carry the, quite huge, box inside our house! That deserves a big thank you!

For the online shop Danskdatasalg I have to give 10 of 10 possible when it comes to online shopping and overall experience, there was nothing left to wish for! We will definately stop by their website next time we need something electronic!

Back to the cinema!! Cyah later :-)

42 inch cinematica :-)SocialTwist Tell-a-Friend

Wednesday, September 12, 2007

Our TV broke down!

Even though we listen to a lot of danish radio mainly classical with news in the morning or 80's disco, it was quite a shock when our TV (30" Thomson LCD from sometime 2004?) in our livingroom went black screen this morning! Just as when this happened to our 14" bedroom TV earlier we have fixed the situation... the bedroom TV we purchased back then (32" Samsung LCD) is now sitting in our living room! At least myself like to think of us as non-tv-junkies, but I know it is not entirely true!

Now we are looking at getting a plasma 42" TV which i have had problems getting my wife convinced we really need! So maybe it isnt all bad, an early birthday present for me! I have had problems seeing the odd formats that some stations have been transmitting in starting about 3-4 months ago! It gets worse if its some movie in what seeks like 16:some-thing-lower-than-9-at-least... it reminds me of playing Doom on 386 computer which was only possible with a cookie-picture(danish: kiksebillede)!!

I am not sure if we will get one with digital tuner, because we have Viasat satelite box and even with cable TV digi tuner is not needed. It should only be needed if we want to setup signal from old analog antenna so we probably wont pay that extra. According to our favorite danish pricechecker, we can get it at our frontdoor for around dkk 9000 wihtout digituner, or 10000 with a digital tuner!


Oh btw, I will consider this our first post on our blog, since we never really felt a need for it earlier
!

Our TV broke down!SocialTwist Tell-a-Friend