Sunday, October 19, 2008

Så kom vi til Tryllefløjten opera - den kongelige på Holmen

I flere år har K gerne ville se opera Aida, og jeg ville bare gerne se en opera! Men vi har aldrig haft muligheden eller fundet muligheden!  I går den 18. oktober, havde vi så fået billetter til den jyske gæsteopera som spillede Mozarts Tryllefløjten [http://en.wikipedia.org/wiki/Die_Zauberflöte] på den kongelige opera på Holmen i København! En dejlig fødselsdagsgave inklusive børnepasning, så afsted med os!

Lad det være sagt med det samme: det var en fantastisk oplevelse, vi skal i operaen igen, det er helt sikkert!

Det var en fantastisk oplevelse at sangen var live og musikken var live. At se musikkerne varme op, spille de flotte stykker .. det skaber en stemning! Det gør ingenting det hele var på tysk, faktisk kunne man ind i mellem forstå lidt af selve skuespillet. Både skuespil dialogen samt den sungne tekster var oversat til dansk og kunne læses over scenen! Det var perfekt.. man kunne forsøge at følge med i historien og samtidig nyde musik og sang! Det blev vist mest af det sidste for vores vedkommende .. historien var lidt svær at holde styr på :-)

den_jyske_opera-tryllefløjten-oktober_2008

Vi havde pladser på 3. balkon, midtfor. Man starter med at tælle fra midten og lige numre ud til højre med front mod scenen, ulige numre til venstre. Det var ikke for højt oppe, men det er det b illigste sted. Vi havde et par teaterkikkerter og det gjorde det muligt at se ansigtsudtryk. Det kunne nok havde været for højt oppe hvis det ikke havde været sådan en minimal scene udsmukning og kostumer, som jo er på grund af det er en gæste opera. Men så kunne vi virkelig nyde sangen og musikken... det var fantastisk!

Vi nød især Nattens Dronning, som denne aften blev sunget af Susanne Elmark.. hvor hun meget dramatisk beder sin datter om at slå Sarasto ihjel. Den kendte arie "Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen" [http://en.wikipedia.org/wiki/Der_Hölle_Rache] er nok kendt af de fleste, ellers se video fra en anden opsætning [http://www.youtube.com/watch?v=CqBW_9OjhlA]! Den gav kuldegysninger i går, og det er slet ikke det samme at høre det på en computer i hvert fald!

Ud over det så husker vi lige at man åbentbart ikke behøver være fint klædt på, der var folk i gummisko, lasede cowboybukser, knickers, t-shirt.. Der var også en masse der var meget pænere klædt, men det er ikke et krav i hvert fald :-) det er dejligt, for det er jo kultur oplevelsen det kommer an på og ikke hvad for noget tøj man har på! Men er der noget med at helt hvid skjorte er uheldigt fordi man så "lyser" op i mørket.. vi holder os til mørkt tøj i hvert fald!

Forresten virker det som en god ide at bestille og betale sine drikkevarer til pausen, så sparer man en kø, men kan man undvære at det er helt koldt, så kan en medbragt flaske vand spare dig for kr.30 for en 25cl cola :-) men det var godt nok en god cola heh

På 3. balkon, 1. række, var der næsten ingen benplads, det er man jo slet ikke vant til med de gode forhold næsten alle biografer giver. Næste gang vil vi se om ikke vi kan komme på 2. balkon, men det er jo noget med hvor meget man er villig til at betale!

Så vidt jeg forstod handlingen i går (og dette er ikke et resume - det er frit fra et træt hoved):
Tamino var ved at blive dræbt af en slange, men blev reddet af Nattens Dronnings 3 damer. Fuglemanden Papageno var ved at tage æren for redningen, men den gik ikke og skulle som straf tage med Tamino ud for at redde Nattens Dronnings datter Pamina fra Sarasto. Så var der noget med at Papageno og Tamino ikke måtte tale, jeg kan ikke huske hvorfor, men det kunne kun Tamino. Henne ved Pamina kunne hun ikke forstå at Tamino ikke talte hans kærlighed ud. Papageno møder pludselig sin udkårne Papagena som bliver smuk. Og så ville Nattens dronning have Pamina til at slå Sarasto ihjel ellers slog hun hånden af sin datter. Men det ender med at Pamina og Tamino får hinanden til sidst! Helt vildt rodet, jeg har ikke styr på handlingen, men en flot oplevelse! Næste gang skal vi være lidt mere friske .. ikke så søvnige :-)

Man kan se en masse billeder fra Tryllefløjten på den jyske operas hjemmeside [http://www.jyske-opera.dk/dk/opera/tryllefloejten/fotos-fra-tryllefloejten.html].

Der er også link til nogle presse fotos i meget høj kvalitet som kan bruges til tryk/presse:

Tryllefløjten



det kongelige teaters website kan man se detaljer om hvem der var med den 18. oktober, med mere:
Tryllefløjten
Gæstespil af Den Jyske Opera
af Mozart|Gæstespil
Opera|Operaen, Store Scene|
Periode|18. okt. - 19. okt.Pris|70 – 555 kr.
Varighed|Ca. 3 timer inkl. pause. 1. akt: ca. 75 minutter. Pause: 20 minutter. 2. akt: ca. 85 minutter
Om forestillingen
Wolfgang Amadeus Mozarts opera Tryllefløjten har hørt til publikums absolutte favoritter, lige siden den med overvældende succes havde premiere på Freihaus Theater ved Wien i 1791. I øvrigt dirigeret af komponisten selv, blot to måneder inden hans død. I mere end to hundrede år har værket fascineret og inspireret kunstnere til talløse operaopsætninger og versioner lige fra helaftensballetter til Ingmar Bergmans berømte filmatisering.

Iscenesættelse: Kasper Wilton
Scenografi: Corneliussen
Dirigent: Stefan Solyom/Per Otto Johansson
Lysdesign: Anja Myung Hansen

Tryllefløjten synges på tysk med danske overtekster.

Læs mere på www.jyske-opera.dk
Medvirkende
Sarastro: Petri Lindroos (18/10) / Jakob Christian Zethner (19/10)
Tamino: David Danholt (18/10)/ Jakob Næslund Madsen (19/10)
Nattens dronning: Susanne Elmark (18/10)/ Ekaterina Michailova (19/10)
Pamina: Kristine Becker Lund (18/10) /Aileen Itani (19/10)
Papageno: Joachim Knop (18/10)/ Jens Søndergaard (19/10)
Papagena: Vibeke Kristensen
Monostatos: Hans Dueholm
1. præst: Brun-Jensen
2. præst: Henrik Krogh Christensen (18/10)/ Erik Bekker Hansen (19/10)
1. dame: Elsebeth Dreisig
2. dame: Birgitte Mosegaard Pedersen
3. dame: Bolette Bruno Hansen
1. harniskklædte: Jens Krogsgaard
2. harniskklædte: Jakob Christian Zethner (18/10)/ Jens Bové (19/10)

Herning Kirkes Drengekor
Den Jyske Operas Kor
Sjællands Symfoniorkester

Så kom vi til Tryllefløjten opera - den kongelige på HolmenSocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: