Sunday, February 07, 2010

Italiensk pølseret med hjemmelavet pasta penne

Siden vores Italien tur i sommers, til Toscana området, så har vi nydt een bestemt italiensk pastaret mere end andre: italiensk calciche pølseret! Den er nem og hurtig at lave, og hvis man synes det er svært at skaffe ægte calziche pølse, så brug chorizo pølse eller hakket svinekød.

  • Calciche pølse (eller nemmere på dansk: bacon stykker, hakket svinekød, chorizo pølse)
  • Hvidløg - massere!
  • Løg
  • Cherry tomater (suppler evt. med hakkede tomater, men det bliver lidt for vådt)
  • Salt, peber, måske lidt chili stykker
  • Fløde - kun i den danske variant
  • Champignoner - kun i den danske variant
Hjemmelavet pasta
Nu har jeg så endelig får købt en pasta maskine så jeg kan lave frisk pasta, ligeså nemt som at lave frisk brød og hjemmelavet pizza! Jeg har jo massere af durum og type 00 mel i huset, og så skal der bare lidt salt, olienolie og æg i:
  • 500 gr typo 00 mel (eller durum eller måske endda helt almindelig hvedemel).. hvis der skal chili eller friske urter i, så tilsæt det i små stykker til melet.
  • 3 æg + vand så der ialt er vædske til omkring 2,2 dL (hvis der skal spinat i pastaen, så tilsæt det her)
  • Salt
  • Olivenolie
Som en bonus til den bedre smag af frisk pasta, så kan det pludselig være helt økologisk, til en overkommelig pris :-)

Det hele kan røres sammen i maskine, og så tilsidst æltes i hånden, så dejen er elastisk og ikke våd. Det skal naturligvis ikke hæve, men kan bruges med det samme, eller gemmes 4-5 timer (da der er æg i).

Så er det bare gennem pasta valserne, et par gange tyndere og tyndere, og tilsidst skæres til fettucine. Eller put det i små kugler i spaghetti maskinen, så kan der skæres af til penne:

P2070011
P2070010

Opvask og rengøring
Det som tager længst tid ved at lave hjemmelavet pasta er vask af spaghetti skiverne, altså de skriver som former pastaen til penne. Pastaresterne kan ikke rigtig vaskes ud, istedet er det nemmere at lade det tørre til dagen efter og så prikke de tørre stykker ud!


P2070013

Det er både sjovt og nemt at lave båndpasta, først laves de til tyndere og tyndere plader. Nedenfor var den sat til 5 eller 6 ud af 8 som er tyndest. Og så skræres de til tagliatelle:

P2100002

P2100004

P2100006

P2100008

Italiensk pølseret med hjemmelavet pasta penneSocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: