Wednesday, February 20, 2008

Det automatiske hjem

En af mine kolleger viste mig et par meget spændende hjemmesider om "det automatiske hjem".
Han står overfor en større ændring af el installationen i sit hjem, og i den forbindelse vil han have installeret en masse automatik i huset. Samtidig vil han også gerne måle strømforbruget fra hver strømskinne og strømkontakt. Det kan alt sammen lade sig gøre med forskellige produkter.

Den ene mulighed (http://www.electronichousekeeper.com/) har nogle produkter som virker meget indbydende, men det hele virker så tilgengæld noget lukket. Dog har de flere store firmaer og elselskaber i ryggen. De lader til at have ret gode produkter, dog er de i følge deres support afdeling ikke kompatible med Z-wave, hvilket er ærgerligt for det udelukker egentlig at man vil bruge dem!

Så virker det andet firma (http://www.innovus.dk/) noget mere spændende, med forum og i følge dem selv fuldt kompatibelt med Z-wave. Der er også mulighed for at blive reference kunde, og der er demo af deres produkterderes adresse i Glostrup.

Seluxit.dk laver også en del produkter, blandt andet en multisensor til måling af temperatur, luftfugtighed, bevægelse og lys. Det kan man da finde mange sjove anvendelser af!

Der findes i øvrigt en god oversigt shop med mange Z-wave produkterhttp://www.smarthus.info/index.php?cPath=1_46.

Hvis man ikke vil lave så meget om i sit hus, så kan man benytte sig af mikromoduler bag de eksisterende kontakter, så man slet ikke ser de er fjernbetjent trådløst.

Spændende hvad det bliver til :-)

UPDATE: En kollega har sendt mig et link til Creston [
http://www.crestron.com/] som samler en masse dimser til eet interface..jeg har ikke fået læst det endnu, det er muligvis ikke så relateret til det automatiske hjem!

Det automatiske hjemSocialTwist Tell-a-Friend

1 kommentarer:

Steffen said...

hvis man er til lidt hjemmebryg ;)

så er denne side meget interresant.

www.linuxmce.com

det kan med en server i hjemmet og z-wave lave dit hus fuldstændigt digitalt.
det kræver en masse snile gåpåmod og penge men hvis man har det så er det noget man ikke vil blive skuffet over.. jeg leder selv efter om der er et alternativ derude der kan lige så meget :)