Saturday, February 02, 2008

Designer kopi møbler

design furnitureEndnu en gang fik Politiken gjort os opmærksomme på noget spændende, noget man ikke lige vidste man gerne ville vide mere om.. det er en af grundene til vi stadig holder avis :-)

Denne gang var det omkring kopiering af designer møbler. Det viser sig at Classic Furniture har tænkt sig at lave et showroom i København, så man kan komme og prøve møblerne inden man får dem bestilt via deres hjemmeside. Classic Furniture har specialiseret sig i at lave kopier af designer møbler.

Personligt går jeg ikke efter navnet på en vare, jeg vil have det jeg kan lide. Fx. vil jeg hellere have det bedste og flotteste fjernsyn til de penge jeg vil bruge. Og jeg vil have det sofa bord jeg kan lige, uanset om det er et no-name. Er der en kopi vare som jeg kan lide så vil jeg gerne have den, men ikke på grund af navnet.

Så hvis jeg falder for en vare, kvalitet, pris, design, etik, komfort, miljø osv. taget i betragtning, og den så tilfældigvis er en kopi, så vil jeg ikke tøve med at slå til. Altså hvis det er lovligt! Det som betyder noget er at jeg kan lide det.. det er nemligt ikke så tit jeg finder varer jeg kan lide.

UPDATE: Det viser sig at der er flere andre firmaer som handler med designer kopi varer. En af dem er Mojo Interiors, som har maaange flere designer varer til en billig penge! En anden er
Go Modern. Begge firmaer er omtalt i udsendelsen Rabatten på DR:

Mojo Interiors
Det er en stor butik med mange vellignende kopier af møbler og lamper. Forretningen virker seriøs og har handlet med privatpersoner og indretningsarkitekter i tre år.
Mojo fotograferer selv møblerne, så det, du ser på deres side, er også det du får hjem.
...
Go Modern
Ny butik i den dyre del af London, hvor Aston Martin'er og andet eksklusivt er et naturligt syn i kvarteret. Hjemmesiden er flot, men udvalget beskedent.
Billederne er leveret af fabrikanterne og nogle af dem er misvisende.
...
Noget af den artikel, og et par andre, kan man finde optrykt på forsiden af den danske website for Classic Furniture 4 U. De må have selvtilliden i orden når der sådan informeres om deres konkurrenter på deres egen website.

Anyway, jeg kender sådan set ikke til gode e-handel- eller butiks hjemmesider med designer kopi varer, jeg faldt bare over artiklen i Politiken :-)

Designer kopi møblerSocialTwist Tell-a-Friend

9 kommentarer:

bjarne hansen said...

Jeg har også læst denne artikel og blev overrasket over hvor oplysende den var. For nyligt købte min kone og jeg en kopi af en Charles Eames lounge chair. Stolen var rigtig fin, men da vi fik den hjem i vores stue opdagede vi flere konstruktionsfejl, der gjorde designet både billigt og kedeligt at se på. Derfor besluttede vi at finde en anderledes lounge chair i bedre kvalitet, og kom i vores eftersøgning forbi steeldomus; et italiensk mærke, der sælger Bauhaus reproduktioner over Internettet. www.steeldomus.com/dk/lounge_chair_charles_eames.htm/ Vi har nu købt flere forskellige Bauhaus møbler der; efter Charles Eames stolen, købte vi både LC2 af Le Corbusier og Barcelona stolen af Mies van der Rohe. Selvfølgelig kan man finde disse produkter til en billigere pris, men så er kvaliteten ikke den samme. Alt i alt, synes jeg faktisk vi har gjort nogle gode køb, og jeg kan kun anbefale steeldomus til andre, der leder efter reproduktioner i god kvalitet.

Unknown said...

tusinde tak for det gode råd

Marlene Thomsen said...

Jeg har for så vidt intet mod at betale en høj pris for et lækkert design, men omvendt har jeg heller ikke det mindst samvittigheds problem ved at købe en smuk kopi. Jeg lige på jagt efter en kopi af en Barcelona stol. Jeg faldt over en god artikel om køb af design kopier her http://www.madison.dk/kopier-design-moebler den var en god hjelp for mig, da jeg ikke lige havde helt styr pådet lovmæssige vedr. køb af møbler i andre Eu lande.

Jeanette said...

Jeg har længe overvejet at købe mig en reproduktion af Ægget og reproduktioner af to svaner til min stue, og blev anbefaldet vogafurniture.com. Jeg er utrolig glad for min køb hos dem, og kan varmt anbefaldes til andre. Jeg havde, som mange andre, en del bekymringer ved at købe et kopimøbel på nettet - men møblerne levede helt op til mine forventninger. De er i rigtig god kvalitet. Jeg var rigtig glad for den service firmaet gav mig, da jeg havde en masse spørgsmål jeg havde brug for at få besvaret. Så jeg er rigtig glad for at have sparet en masse penge!

Unknown said...

Jeg har købt 2 Coronastole + oksen ved www.replica-design.com og er meget tilfreds! Fantastisk sevice, lave priser og så har de et stort udvalg i både møbler og lamper. Man bestiller et online katalog på hjemmesiden og de taler/skriver dansk:-)

Anja said...

Jeg er noget nervøs ved at købe møbler fra England, da jeg tidligere har mistet for 14.000 DKR, eftersom det firma jeg købte hos gik konkurs. Imidlertidigt har jeg fået erstattet beløbet af PBS. Men jeg er stadig interesseret i at købe møbler fra England, og hører gerne fra flere som har erfaringer med gode firmaer der leverer gode kvalitetsprodukter.

Nielsen said...
This comment has been removed by the author.
Nielsen said...

Jeg har selv købt møbler, fra www.vogafurniture.com
Det var ikke de billigste jeg kunde finde, men kvalitet og service er absolut i top.
Venlig hilsen

Christina

Unknown said...

Var det en ide at lave en hel listen over hvor man kan købe kopimøbler ? jeg kender eksempelvis http://www.replica-design.com/ som jeg har handlet os et par gange