Thursday, August 28, 2008

Merle skal på opfednings kur - igen

I følge kurver i den bog som sundhedsplejerske gav os da Merle blev født, så er Merle på 25% kurven for hendes højde men på 3% for hendes vægt. Ikke så meget!

Merle er et par uger over 12 måneder og hun vejer 8200 og er 76 cm.


Merle perle trives, pludre snakker meget, kravler meget, er i det hele taget meget aktiv, og er begyndt at gå! Så Merle kunne bare være en ikke så stor pige, bare lidt tynd vil nogle måske sige... men lægen mente vi alligevel skulle fede mumzen lidt op.

Så nu står den på fløde i havregrøden, masser af fed mad generelt, og så skal vi undgå alt fedtfattig kost. Altså ud med de økologiske fedtfattige fuldkorns kiks og ind med økologiske digestives. Det er så anden gang vi skal fede hende lidt op, vi var igang med det for nogle måneder siden.. stoppede med det i juni tror jeg...

Vi overvejer også at skrue vi nok ned for frugten og andre hurtige kulhydrater.. problemet med Merle perlen er at Merle er smadder aktiv, hun forbrænder nok alting meget hurtigt.. det har hun nok arvet fra sin far! Så måske skal vi skrue op for frugten så der er noget at forbrænde, og så kan hun vokse af den mad hun *også* skal spise!

Det er svært ikke at blive lidt bekymret når lægen kommer med disse opfedningsanbefalinger, men inderst inde tror jeg bare Merle har arvet fars forbrænding!







UPDATE: Ud over det med vægten så fik Merle jo lidt vaccinationer, og fik derfor lidt feber og var temmelig pylret hele eftermiddag og aften. Værst var det dog fredag hvor vi skulle til Sommerfest i vuggestuen. Der skulle vi lave lidt mad, og med en brokke mumze så blev det noget af en udfordring. Heldigvis kunne jeg komme hjem ved halv 3 tiden, så vi klarede det. Her lørdag morgen er mumzen sig selv igen, rigtig frisk og slet ikke sur :-)

Merle skal på opfednings kur - igenSocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: