Thursday, January 01, 2009

Bræksyge, feber og spiser ikke - trodsalder og magtkamp?

Sygdom og ked af det
Så er det en af de perioder igen: Merle er sløj og bliver hurtigt ked af det! Det er vi ved at være frustrerede over! Denne gang startede det lige efter jul, det gik hårdt ud over et vennebesøg fra USA og også over nytårsaften i går! Vi er lidt på bar bund omkring hvad det er, hvad vi skal gøre, om det er noget som skal behandles eller det bare er en "fase" !

Så vi tænkte lidt over hvad der er sket i den sidste tid:

24.12 onsdag
juleaften hos Anna Sofie, som var meget ulykkelig ... græd umotiveret, og min søster er næsten lidt opgivende om hvad det skyldes. Det har stået på i over 4 uger, så vi håber ikke det er dette Merle skal til at igennem!

25.12 torsdag
merle spiste havregrød så flot selv, og spiser masser af leverpostej, på sin helt egen måde..

merle spiste stadig selv flot, vi havde gæster (F og T), der var ingenting unormalt

Merle spiser havregrød selv
27.12 lørdag
vi spiste forårsruller, merle fik lidt meget soja ind på een skefuld.. Merle kastede lidt op i sin hagesmæk.. ikke meget og hun kom normalt i seng
..

om morgenen spiste merle fint, vi kan ikke huske det?? men da mor og merle sad og hyggede på madressen, så brækkede Merle sig pludselig meget!

Syg Merle med cola

Merle begyndte ikke at spise så meget om morgenen, vi skulle lokke lidt med læsning, men det er set før.. Vi var i zoologisk have .. der var ikke nogle rigtige problemer, men til aften ville hun heller ikke spise!

30.12 tirsdag
R var på besøg fra USA, og Merle ville ikke spise så meget morgenmad
Men til frokost spiste merle faktisk lidt leverpostej råt og ikke så meget rugbrød
Desværre ikke meget aftensmad som er pasta i fad

Nu havde Merle 38,8 i feber om morgenen! næsten ingen morgenmad, kun 3-4 små skefulde havregrød
Til frokost fik hun et pølsehorn
Nytårsaften hun legede lidt med Samuelle, inden hun ved 20.30 blev lagt på sofaen, hun var meget varm.. stadig feber tror vi
På turen hjem i bilen om natten kastede merle pludselig meget op, ud over autostolen...
Nu begynder Merle at været brokke, pylre, og blive ked af de mindste små ting.. slet ikke som hun er normalt!!

Syg Merle til nytårsfest 2008/9

1.1 torsdag
vil ikke spise morgenmad, sov 11.15 - 12.00, virker nu frisk borset fra hun jo ikke spiser
Dog efter sin lur spiser hun lidt af sin rosinbolle.. og til aftensmiddag spiser merle faktisk ok pasta rester fra tirsdag
I dag har Merle så været endnu mere sårbar og pylregris.. meget let til tårer og brok hvis det ikke lige er som hun vil have det!
Her til eftermiddag har nu skuret tænder, måske er det også en faktor?


Hvad så nu?
Vi vil bruge protein og energidrikke [http://www.apoteket.dk/KropOgHelbred/Kost/Specialkost/Protein-%20og%20energirige%20drikke.aspx] da vi er nervøse for at der tabes for meget vægt, og vi vil til at give hende nogle vitaminer.. hvilke ved vi ikke endnu?
Måske skulle vi andre også til at spise vitamin piller, det har vi snakket om i længere tid..

Årsager?
En af de ting vi har snakket om er at vi skal lade være at spørge Merle om alt det som skal ske, hun får måske en ide om at hun bestemmer alt og skal tage stilling til alt, for eksempel om hun vil have noget at spise! I stedet skal vi fortælle hvad der skal ske.. "nu skal du have lidt juice", "du skal spise din bolle".. det kan være vi stresser hende med alle de spørgsmål!

Så var det vi fik kigget i "politikens bog om barnets udvikling 0-3 år", og i afsnittet om 12-18 måneder (Merle er 16,5 måned) fandt vi følgende som muligvis kan være en forklaring på Merles opførsel de sidste 7 dages tid.. måske netop når det kombineres med bræksyge og feber:

Tidligere raserianfald (side 143). I 18 måneders-alderen er barnet måske på vej mod den alder, som ofte går under betegnelsen" trodsalderen" / "selvstændighedsalderen". Barnets stigende selvstændighed og negative holding kan føre til kampe, når barnet skal sove, spise, klædes på osv. Når barnet ikke får sin vilje, føler det sig frustreret, hvilket kan resultere i raserianfald. Man skal så vidt muligt ikke lade anfaldene påvirke sine følelser for barnet. Det er dets opførsel, der er forfærdelig, ikke barnet. På et tidspunkt vil barnet lære at udtrykke sig bedre og udvikle en dybere forstårelse for verden. Da vil det også lære at kontrollere sit temperament. Lige nu kan det ikke undgås, at bølgerne går højt, når barnet ikke kan styre sine følelser (se også side 195).

Tjaa... nu får vi se hvordan det går, om vi overhovedet bliver klogere på det hele :-)

Bræksyge, feber og spiser ikke - trodsalder og magtkamp?SocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: