Saturday, August 28, 2010

Ny billig bærbar computer - kan du hjælpe mig?

Ind imellem er der venner eller familie som stadig tror vi lever i 90'erne.. dengang hvor selv de allersimpleste computer kundskaber var forbeholdt få nørder.. og hvor man spurgte familiens ene computer nørd til råds om alt fra indkøb af computer, installation af programmer, opgraderinger af hardware, support til folks modems eller andre leverandører, eller software som Word Perfect, OS/2 eller Windows 3.1... WAKE UP --- det er 2010 - velkommen til Google, online debat fora, online selvbetjening/kontakt til leverandører/chat, telefonsupport, globaliseret konkurrence inden for service og hardware, betal for dit software/opensource æra'en, og i øvrigt computere til en brøkdel af prisen ..tror jeg gav næsten 20.000 for en super god computer i starten af 90'erne...hehe

Anyway.. drop det med at komme og spørge om alt muligt... find selv ud af det.. jeres leverandører af Internet linjer, ip telefoni, webhoteller, domæner, computere, fjernsyn og skidt og kanel.. bliver alle sammen debateret et eller andet sted på internettet.. eller i kan ringe/kontakte leverandøren direkte og få support/kundeservice!! Og hvis du ikke får den service du ønsker så overvej om du får hvad du betaler for.. om du skulle betale noget mere.... om du gider være kunde hos dem?? power to you the consumer

Når det kommer til jeres computer som ikke virker.. så husk at jeg anbefalede jer at tage backup, aldrig kun have noget som man holder af eet sted - på sin computer.. jeg sagde offline backup eller upload til youtube, flickr eller lignende!.. altså backup ud af huset hvis huset brændte, computeren blev stjålet eller harddisken bare stopper med at virke... jo jeg sagde det faktisk :-)

Angående jeres gamle skrammel computere som i pludselig synes kører for langsomt, og som i bruger dagligt på internettet - downloader alt muligt i tror i har brug for - ind blandet i diverse malware og virus - og i sletter ting fra fordi i stadig tror "det skal jeg da ikke bruge" .. osv osv... ja så løs det selv .. eller overvej om i vil bruge tid og penge på at få hjælp til at fikse det!!

Min bil virker ikke - laver du den lige - gratis?
Noget af det værste i kan komme med er: denne gamle computer, kan du ikke lige få den til at køre godt igen.. og jeg har forresten ingen licenser til Windows!

Suk.. det svarer jo til at jeg kommer ned med min bil til min kammerat som er mekaniker - hey min bil virker ikke så godt, du laver lige service og tuner den helt klar igen - for en flaske rødvin ik??? eller du spørger et familie medlem som er håndværker - kan du ikke gratis lige sætte nyt køkken op - det gamle er grimt, det trænger til udskiftning! hahahah..

Her for nylig gik min kaffemaskine i stykker, og jeg måtte simpelthen købe en ny.. fordi jeg gad ikke bruge et par tusind på at få den undersøgt og repareret .. sådan er det også med computere.. tænk dig om: kan det betale sig at smide gode penge og tid efter skidtet??

Brugte, lovlige computere - med licens og en smule garanti
Nu kommer der et godt råd og godt tip til jer alle sammen.... når i skal bruge en computer.. så køb en ny brugt computer, fx. via refurb eller andre butikker som specialiserer sig indenfor salg af brugt hardware, undgår ! ... skriv lige det gode råd ned i jeres tips og tricks samling please :-)

Her forleden fik jeg for eksempel stukket en taske med gammel bærbar computer i hånden... kan du lige lave den her? Selvfølgelig vil jeg hjælpe, men hvad nu hvis jeg fik noget for det,, ville det så være sort arbejde jeg udfører.. jo det må det være.. så det må kun være noget jeg kan hjælpe med hvis jeg gider lave det gratis :-)

Anyway,, her er mit svar til min ven, et venligt og i bedste mening svar sendt til ham på mail, så han kan komme videre, og jeg kan spare min tid :-)
Hej Per

Nu når du bruger så meget tid på at hjælpe os hvilket vi er rigtig glade for, så brugte jeg tid på den computer du kom med selvom den så ud til at være mega forældet! Og ganske som jeg forventede så er det den vildeste gamle computer jeg har set i mange år. det er en Dell Inspiration 2500 med med 256 mb ram, celeron 331 mhz, 16 gb harddisk, uden wireless.. hvilket i en moderne familie kort sagt set gør den egnet til: ingenting !!! den er klar til museum.. desværre.. prøv at fortælle Sabrine om det.. hun vil nok korse sig :-)

Til sammenligning er den er dårligere end den computer som her sælges til kr.600 på den blå avis:

ANYWAY.. hvis jeg skal tage rådgiver hatten på.. og anbefale dig/kammerater noget hvad angår brugt og lovlig computer og med lovlige licenser osv, så får i meget for pengene, og en vis sikkerhed og typisk 6 måneders garanti hvilket er rart så man ikke bliver snydt (husk at læse det med småt) ved at lægge jeres penge steder som fx:


Så kan i spare mange tusinde kroner i forhold til butikkerne! Når du siger i ikke har specielle krav til hvad computeren skal kunne, så kan i bare vælge en computer i det prisleje i vil give.. fx denne som er langt bedre end den jeg bruger til daglig,.. koster kr1899 inkl moms og


og husk løbende budgette med at bærbare computere skal skiftes ud hvert x. år alt efter behov.. det kan som regel ikke betale sig at bruge penge på opgraderinger og eftersyn!!

Vi ses, god weekend


Gamle links - kan måske bruges
Her er lidt gamle gode links at sammenligne gode tilbud med.. husk nedenstående ikke findes mere, men det kan være rart at have til info, og til at starte shoppe'riet ud fra:


http://www.brugtlaptop.dk/product.asp?product=118T61 2 gb ram , Harddisk: 100 gb (7200 rpm)kr5695

http://www.fusion-it.dk/lenovor61.htmlR61 til 4400 eks moms
CPU: T9300 2,5 GhZ Intel Core 2 DuoRam: 2 GBHarddisk: 120GB 5400 RPMSkærm: 14,1" - opløsning 1280x800,Med xp,4 GB Ram: plus Kr. 500 ex. moms

http://www.novocomp.dk/index.php?page=171R61 til 4665 eks moms2.5 GHz Dual Core processor2 GB RAM120 GB harddisk14.1'' LCD, 1280x768med Windows Vista Business



Ny billig bærbar computer - kan du hjælpe mig?SocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: