Tuesday, August 31, 2010

Jozella fik en bid skade fra en anden kat

I weekenden opdagede vi at vores kat Jozella havde slikket lidt af sin pels af, så meget at at der var kommet en bar plet rundt om et sår, noget der lignede en byld på hendes skulder.


IMG_4302

Hun virkede ikke som hun var hæmmet af det, hun klatrede stadig i træer og peb eller miavede ikke anderledes. Så vi ventede til mandag med at tage til dyrlægen.

Såret er et mærke efter tænder
Dyrlægen kunne med det samme se at det var en hævelse efter et bidsår... fra en anden kat. Det har så været en byld der har gjort ondt, og derfor har hun slikket på det hele tiden for at lindre smerten.

Dyrlægen kunne også se at såret blev ved at vædske, det vil sige Jozella slikker det op hele tiden, og det får ikke lov til at hele i fred og ro.

Da det var på indersiden af Jozellas skulder, kan det være at hun har lagt sig på ryggen for at signalere hun har tabt.. men så har den anden kat ikke respekteret det, og lige sat tænderne i for at understrege hvem der vandt.

Smertestillende og en krave så såret kan hele i fred
Jozella fik lidt smertestillende..hvilet hun ikke brød sig om.. jeg har i hvert fald aldrig hørt hende væse så meget, og se så sur ud. Hun langede da også lige ud efter dyrlægen.. heldigvis uden rigtig at få fat eller have klørne fremme. Hele konsultationen og behandlingen kostede 1 time + lidt medicin: kr.740 inkl moms og krave til 40 kroner.. helt klart det værd for at hjælpe Jozella.

Nu har Jozella en blød krave på, så hun ikke slikker på såret. Hun er frisk og ikke generet af kraven, hun leger stadig rundt i haven og helt som sig selv.


IMG_4382

IMG_4373

Det er dog ikke så slemt som i november 2008 hvor Jozella måtte opereres efter en solsort havde hakket hende i halsen:

Jozella blev syet

Jozella fik en bid skade fra en anden katSocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: