Saturday, January 24, 2009

Tankerne til spinning går allerede op af bjerget

I går blev det mere eller mindre 100% sikkert at jeg skal til Frankrig og køre op af nogle grumme og smukke bjerge! Det er ikke 10 minutter op, det er måske timevis opaf vi her taler op, men motionsløb i de franske alper:

Distance: 174 km

Højdemeter: 5000

Deltagerantal: Ca. 8000

Anbefalet gear: 34 - 28

Du kan læse mange beretninget om løbet, se flotte billeder, højdeprofiler m. m. på den bedste danske hjemmeside om La Marmotte, http://www.tornoee.dk/ eller løbet hjemmeside, klik her.

Den eneste gang jeg har kørt op af et bjerg var Grand Ballon i Alsace i 2005, på asfalt, på min egen gamle cannondale mountainbike cykel. Det var sjovt, ikke så hårdt, for jeg tog den med ro. Jeg anede jo ikke hvad der ventede.. her er pulskurven:
20050815-grand_ballon

I går var jeg så til spinning, og mine tanker er allerede indstillet på hvordan jeg kan komme i form til at køre op af i måske timevis, uden pauser, og uden at træne en masse kilometer!

Den træningsform jeg indtil videre er nået frem til er: 1) jeg fortsætter med motionsboksning 1 gang om ugen, 2) spinning 1-2 gange. 3) Senere på foråret skal vi så ud på landevejen og have i hvert fald et par ture over 120 km.. husk på løbet er 174 km i alt!! Og så skal alle spinning timer herfra og frem, helst ikke have for mange pauser, kun af 10-15 sekunders varighed, men helst ingen overhovedet. For at vænne kroppen til der ikke er pauser når man kører op af et bjerg!! Ja, så pulsen skal være høj, dog gerne med både let og hårdt, men mest hårdt, tråd!

Her timen i går, som endte med gennemsnits puls på 169 og maks puls (maxpuls) på 187 til sidst:


pulskurve-spinning-fitnessdk-glostrup-fredag-20090123

Tankerne til spinning går allerede op af bjergetSocialTwist Tell-a-Friend

Friday, January 23, 2009

En cykeltur i et par franske bjerge!

Jeg har altid gerne ville køre på cykel op af bjerge, men jeg har kun haft chancen på de bløde bjerne i Alsace, og på mountain bike på asfalt. Det var sjovt, jeg havde lyst til mere hehe


Nu lader det til at jeg får chancen til sommer, der skal jeg afsted med en af mine gode boksekammerater! Indtil videre er vi 4, jeg håber i hvert fald at een mere melder sig frisk.. han mangler bare en racecykel.. hehe

Det med en manglende cykel skal man ikke lade sig stoppe af, det løser sig jo... husk nu: Yes Man shall not say no!  

Lidt inspirations video fra motions cykel løbet La Marmette 2008:



Det kommer ikke til at gå ud over familie ferien... da dette kun er fra onsdag til mandag ...!

En cykeltur i et par franske bjerge!SocialTwist Tell-a-Friend

Thursday, January 22, 2009

Undertekster til TV serier

Nu da vores favorit TV serie Lost kører igen med sæson 5 premiere, så vil jeg lige minde om et smadder godt site med undertekster til TV serier [http://www.tvsubtitles.net/]


Det er naturligvis ikke det samme som undertekster til film, hvor favoritten stadig er http://www.opensubtitles.org/.

lost-kate-said-sawyer.jpg

UPDATE: Den nye favorit til film undertekster er: http://subscene.com/

UPDATE: endnu en god en, som ikke kun har fransk, men også engelsk, fx: http://www.sous-titres.eu/series/futurama.html

UPDATE: Den absolut bedste site med tv serier, også de mere sjældne serier er: www.addic7ed.com

Og så er der ellers det svenske som også har engelske tekster: http://www.undertexter.se/
Og http://www.podnapisi.net/ som også har engelsk.

Undertekster til TV serierSocialTwist Tell-a-Friend

Tuesday, January 20, 2009

39.2 i feber og så faldt appetitten

Merle var lige begyndt at spise meget til aftensmad, morgenmad og i det hele taget, men her til aften var hun meget varm og ville ikke spise meget. Så viser det sig naturligvis at hun pludselig er småsyg, 39,2 i feber! hvor dælen kom det lige fra :-/

IMG_0740

Hvis feberen ikke er faldet til i morgen tidlig, så giver vi Merle lidt børnepanodil som vi plejer.

UPDATE: denne gang var vi heldige: næste morgen var der ingen feber, så måske var det en tand? :-)

39.2 i feber og så faldt appetittenSocialTwist Tell-a-Friend

Sunday, January 11, 2009

Knæskaden brød op igen - årevis pause måske...

Nu var 2009 lige kommet så godt i gang med god træning 1. januar og så ville jeg forsætte stilen den 2. januar med første løbetur siden Julestjerneløbet.


Det var godt nok koldt, men solen var fremme, og jeg glædede mig.. desværre bliver det pludselig snevejr midt på ruten, og et par centimeter sne dækker stierne. Op af Herstedhøje kunne jeg godt mærke der var is under sneen og jeg løber ud i græsset for ikke at satse noget! Og det går fint!

Desværre går det fuldstændig galt på vej ned fra Herstedhøje, jeg skal krydse et lille stykke is, og jeg glider, men holder balancen.. dog kan jeg mærke at venstre knæ har betalt prisen... det gør med det samme ondt som i rigtig gamle dage.. den smerte som fik mig til at stoppe med at løbe da jeg var i starten af 20'erne.. damn! Dengang fik skaden mig til at starte med at cykle, for jeg kunne slet ikke løbe! Den gang var det vist en fodbold skade der satte hele udviklingen med det dårlige knæ i gang. Jeg sparkde vistnok i jorden og siden har knæet aldrig været det samme!!! damn .. fodbold er faktisk en farlig sport :-/

Nu frygter jeg at jeg skal stoppe helt med at løbe! Ved knæets vrid er der noget som har revet sig løst i venstre knæ. Der er en lille sort prik, og jeg kan mærke nogle spidse små bruskstykker...  øv øv øv! 

Her er den famøse tur på pulskurven:
pulskurve-løb-alene-14km-fredag-herstedhøje-20090102


Siden den 2. januar har jeg givet knæet ro, så jeg håbede virkelig det ikke var så slemt! Altså jeg har kun lavet spinning, motionsboksning og den slags.. så i dag ville jeg prøve... en løbetur med Merle i løbevognen, det har jeg ikke gjort siden september. Og det passede med at Merle ikke ville have sin middags lur, så jeg kunne løbe med hende. 

Igen var det koldt, Merle fik flyverdragten på, støvler og en dyne i hver side og en over sig! Hun stoppede med at græde efter få sekunder og mit knæ gjorde kun lidt ondt!

Det var lige før jeg var glad.. knæet gjorde kun lidt modstand de første cirka 10 km.. jeg kunne godt mærke det, men det var ok. MEEEN så kom smerten! Efter at have været oppe på Herstedhøje og lidt på vej hjem, så gav knæet simpelthen op!!! Jeg kunne næsten ikke bøje knæet, smerten var stor, men psykisk var det meget værre at jeg vidste det var en skade jeg gjorde værre!!! jeg løb de sidste omkring 5 km ved kun at bøje højre knæ, og lade det venstre ben være strakt, så benet nærmest blev slæbt frem!!! 

AAAAAAAARGGGGGGGGGGG det er så ærgerligt det her...  nu ryger planerne med Helvede i nord i April hvor jeg ville have prøvet halvmarathon for første gang i 20 år, og jeg kan nok ikke få gang i vores adventure race planer hvor der er jo er lange treks og løb! Og hvordan skal jeg få gang i Triathlonen her til foråret, det havde jeg jo også planer med! Og Burresø Offroad triathlon, Eremitageløbet, Stjerneløbet osv osv... det hele ryger sig nok en tur :-( Og Merle elsker ellers vores ture, jeg havde planer om at hun skulle med når hun var frisk og ikke skulle sove!... øv øv øv

Nu giver jeg knæet et par måneders pause fra løb, jeg finder noget yoga at komme i gang med igen, ellers lidt forsigtig spinning og motionsboksning.. så vil jeg teste med lidt kilometer på løbebånd, så jeg kan stoppe med det samme det gør ondt, for ligesom at se status! 

Jeg vil også høre min læge om det er noget der kan gøres noget ved. Det er simpelthen så bitter at være sat ud af spillet på grund af knæskade :-/

Jeg vil give knæet den pause det skal have, så må vi se om jeg kan nøjes med måneder eller år uden løb! Jeg skal i hvert fald ikke ud på noget længere end 10 km uden at have testet knæet grundigt på løbebånd!  Og under alle omstændigheder vil hellere have et par års pause uden løb nu hvor Merle kun er 1½ år end når hun er 10! der håber jeg at være frisk igen i hvert fald!!!!!

Her er kurven fra i dag, det startede ok, men gik helt galt til sidst:

pulskurve-running-with-merle-14km-sunday-herstedhøje-INJURY-20090111

Knæskaden brød op igen - årevis pause måske...SocialTwist Tell-a-Friend

Saturday, January 10, 2009

Jeg undgår helst at røre toilethåndtaget - og det er jeg ikke ene om

Da vi var i biffen på Fisketorvet i dag skulle jeg lade vandet som altid efter et par tømte drikkedunke :-) 


Herretoilettet på Cinemaxxx biografens øverste etage, oppe ved sal nummer 4, er lavet så fjollet at der er en dør fra pissouret og toiletterne, og ud til håndvaskene. Og den dør åbner kun indaf! Det vil sige man kan ikke forlade rummet uden at tage i håndtaget og hive døren til sig.. INDEN man har vasket hænder! 

Man kan selvfølgelig tage lidt toilet papir, og man skal alligevel ud og vaske hænder, meeen... jeg undgår helst altid at åbne den famøse dør! Og det gør jeg ved at time min gang ud fra rummet ved at være lige bag ved en anden er på går ud, vupti så er døren jo åben!

I dag skete der så det sjove at mens jeg timer min gang hen mod døren, altså så en anden kommer først og må åbne døren, så er der en der er i gang med samme nummer med mig! Fra at den anden herre helt tydeligt ville være kommet først så tøver han selv, jeg tøver lidt mere, det samme gør han, men til sidst ender det med vi begge står lige ved døren og ingen af os vil tydeligvis tage i håndtaget.. en total morsom situation, som varer et par sekunder, men føles meget længere! Jeg bider i det sure æble og åbner døren da jeg synes det virker kikset at vi står der!!  

Ude ved håndvasken får jeg tændt for hanen med bagsiden af hånden, og jeg får naturligvis vasket hænder. Ligesom jeg selv, så lader den anden herre også vandet løbe, og lukker hanen med et stykke papir som er kørt ud ved at bruge albuen på papirhåndklæde maskinen!! 

Jeg tager et stykke papir, igen med albuen, og får åbnet den sidste dør ud fra toiletterne, og går mod skraldespanden for at smide det ud. Da jeg vender mig om kommer den anden gående mod samme skraldespand og han har et stykke papir i hånden!!!

LOL !!! det er første gang jeg møder en vildt fremmed som er lige så paranoid med at røre ved håndtag, døre og knapper som mig selv.. men det skete altså i dag på Fisketorvet tosset-indrettede toilet!! HAHAHAAA :-)

Jeg undgår helst at røre toilethåndtaget - og det er jeg ikke ene omSocialTwist Tell-a-Friend

Lommefilosofi - hverdagen skal forenes med Yes Man

Det var skønt at se filmen Yes Man med Jim Carrey.. den får 10-pil-ned af 10 for den genre den film nu er - der var næsten ikke plads til forbedringer!

For det første fordi filmen er skræddersyet til Jim Carrey når han er bedst: med sjove, umage, romantiske, youwannabe situationer med hans sjove gummifjæs og rappe replikker! 

For det andet fordi der er noget drømmende dejligt over at se en masse lykkes ved at sige JA til livet og til det hverdagen bringer! 

Og så skader det ikke der bliver gjort lidt alvorsgrin med dele af terrorbekæmpelsen som vi desværre ser udøvet rundt om i verden, en beskyttelse som langtfra stopper dem som gerne vil lave terror, men som gør livet mindre frit og mere besværligt for flertallet.. ja det er et sidespring som fortjener sin helt egen blogpost eller blog for den sags skyld.. her er et par links
til godnat læsning med lidt tanker om terrorangrebet i Mumbai for eksempel!

Ud over at vi var grædefærdige af grin i flere dele af Yes Man, så er det altså også inspirerende at tænke lidt over det: "Ja til livet".. noget af en cliche, men lige denne har jeg ikke noget imod bliver gentaget og trukket og kogt på med mellemrum! For det er i bund og grund noget jeg tror på! Sig dog ja til at prøve alt muligt, også selv om det er noget du umiddelbart er tryg ved, kan få fortjeneste af eller ved hvad ender med! 

Sig ja når nogen spørger om du vil med ud og løbe 4 km selvom du ikke har løbet i årevis, sig ja til at hjælpe med at bygge en garage eller lægge tag selvom du ikke tror du kan, sig ja til ferien med det vennepar som du måske tror i ikke har alt for meget til fælles med, sig ja til fødselsdagsfesten som du egentlig ikke gider komme til, sig ja til at prøve et adventure race selvom du ikke kan halvdelen af diciplinerne osv osv...  (nu skal jeg ikke pudse mig glorie, jeg siger også selv nej en gang imellem... heheeh)

Til en hvis grad at leve efter the Yes Way, kan nok få dig til at virke naiv overfor omverden, og du kan blive såret og du bliver nok aldrig rig! Jeg ved det ikke, det har jeg slet ikke livserfaring nok til, og har heller ikke gjort mig dybere tanker om emnet! Jeg ved dog jeg ind i mellem har ærget mig over at jeg valgte noget fra, af dovenskab, fordi det var koldt, fordi det var for dyrt, fordi jeg var for stolt eller whatever..   

Så en mellemvej med hældning til mere Yes Man way - og med fornuftige afvejninger til hvornår et Nej er passende - det kunne være en del af opskriften på ikke at gå glip af noget og stadig komme helskindet igennem :-))

det var så de par kroner lommefilosofi for i dag .. i morgen skal jeg ud og løbe og tage billeder samtidig hehehe :-)


Lommefilosofi - hverdagen skal forenes med Yes ManSocialTwist Tell-a-Friend

Merle mumzen er god igen - hun spiser som aldrig før

Efter næsten et par uger, her efter jul, hvor mumzen næsten ikke har ville spise og har været meget nemt til gråd, så er hun nu ædedolken! det er vi godt nok glade for!


Det så ud til at det kan have været lidt sygdom, kombineret med 3-4 kindtænder som har generet hende.. hun er i hvert fald frisk som en havørn igen.

De sidste par dage har hun simpelthen været så glad og spist så meget. Hun har været en tornado når man hentede hende i vuggestuen, løbet frem og tilbage, over på madressen, kastet sig rundt osv. Før i tiden kom hun bare over og nærmeste vinkede "farvel farvel" til Birthe og de andre med det samme! 

Nå men alt er godt, her forleden var det ren sovs der blev skovlet ind... det er bare i orden:





Massere af havregrød ryger indenbords mens vi kigger på duerne på fuglebrædtet:




Merle mumzen er god igen - hun spiser som aldrig førSocialTwist Tell-a-Friend

Thursday, January 01, 2009

Bræksyge, feber og spiser ikke - trodsalder og magtkamp?

Sygdom og ked af det
Så er det en af de perioder igen: Merle er sløj og bliver hurtigt ked af det! Det er vi ved at være frustrerede over! Denne gang startede det lige efter jul, det gik hårdt ud over et vennebesøg fra USA og også over nytårsaften i går! Vi er lidt på bar bund omkring hvad det er, hvad vi skal gøre, om det er noget som skal behandles eller det bare er en "fase" !

Så vi tænkte lidt over hvad der er sket i den sidste tid:

24.12 onsdag
juleaften hos Anna Sofie, som var meget ulykkelig ... græd umotiveret, og min søster er næsten lidt opgivende om hvad det skyldes. Det har stået på i over 4 uger, så vi håber ikke det er dette Merle skal til at igennem!

25.12 torsdag
merle spiste havregrød så flot selv, og spiser masser af leverpostej, på sin helt egen måde..

merle spiste stadig selv flot, vi havde gæster (F og T), der var ingenting unormalt

Merle spiser havregrød selv
27.12 lørdag
vi spiste forårsruller, merle fik lidt meget soja ind på een skefuld.. Merle kastede lidt op i sin hagesmæk.. ikke meget og hun kom normalt i seng
..

om morgenen spiste merle fint, vi kan ikke huske det?? men da mor og merle sad og hyggede på madressen, så brækkede Merle sig pludselig meget!

Syg Merle med cola

Merle begyndte ikke at spise så meget om morgenen, vi skulle lokke lidt med læsning, men det er set før.. Vi var i zoologisk have .. der var ikke nogle rigtige problemer, men til aften ville hun heller ikke spise!

30.12 tirsdag
R var på besøg fra USA, og Merle ville ikke spise så meget morgenmad
Men til frokost spiste merle faktisk lidt leverpostej råt og ikke så meget rugbrød
Desværre ikke meget aftensmad som er pasta i fad

Nu havde Merle 38,8 i feber om morgenen! næsten ingen morgenmad, kun 3-4 små skefulde havregrød
Til frokost fik hun et pølsehorn
Nytårsaften hun legede lidt med Samuelle, inden hun ved 20.30 blev lagt på sofaen, hun var meget varm.. stadig feber tror vi
På turen hjem i bilen om natten kastede merle pludselig meget op, ud over autostolen...
Nu begynder Merle at været brokke, pylre, og blive ked af de mindste små ting.. slet ikke som hun er normalt!!

Syg Merle til nytårsfest 2008/9

1.1 torsdag
vil ikke spise morgenmad, sov 11.15 - 12.00, virker nu frisk borset fra hun jo ikke spiser
Dog efter sin lur spiser hun lidt af sin rosinbolle.. og til aftensmiddag spiser merle faktisk ok pasta rester fra tirsdag
I dag har Merle så været endnu mere sårbar og pylregris.. meget let til tårer og brok hvis det ikke lige er som hun vil have det!
Her til eftermiddag har nu skuret tænder, måske er det også en faktor?


Hvad så nu?
Vi vil bruge protein og energidrikke [http://www.apoteket.dk/KropOgHelbred/Kost/Specialkost/Protein-%20og%20energirige%20drikke.aspx] da vi er nervøse for at der tabes for meget vægt, og vi vil til at give hende nogle vitaminer.. hvilke ved vi ikke endnu?
Måske skulle vi andre også til at spise vitamin piller, det har vi snakket om i længere tid..

Årsager?
En af de ting vi har snakket om er at vi skal lade være at spørge Merle om alt det som skal ske, hun får måske en ide om at hun bestemmer alt og skal tage stilling til alt, for eksempel om hun vil have noget at spise! I stedet skal vi fortælle hvad der skal ske.. "nu skal du have lidt juice", "du skal spise din bolle".. det kan være vi stresser hende med alle de spørgsmål!

Så var det vi fik kigget i "politikens bog om barnets udvikling 0-3 år", og i afsnittet om 12-18 måneder (Merle er 16,5 måned) fandt vi følgende som muligvis kan være en forklaring på Merles opførsel de sidste 7 dages tid.. måske netop når det kombineres med bræksyge og feber:

Tidligere raserianfald (side 143). I 18 måneders-alderen er barnet måske på vej mod den alder, som ofte går under betegnelsen" trodsalderen" / "selvstændighedsalderen". Barnets stigende selvstændighed og negative holding kan føre til kampe, når barnet skal sove, spise, klædes på osv. Når barnet ikke får sin vilje, føler det sig frustreret, hvilket kan resultere i raserianfald. Man skal så vidt muligt ikke lade anfaldene påvirke sine følelser for barnet. Det er dets opførsel, der er forfærdelig, ikke barnet. På et tidspunkt vil barnet lære at udtrykke sig bedre og udvikle en dybere forstårelse for verden. Da vil det også lære at kontrollere sit temperament. Lige nu kan det ikke undgås, at bølgerne går højt, når barnet ikke kan styre sine følelser (se også side 195).

Tjaa... nu får vi se hvordan det går, om vi overhovedet bliver klogere på det hele :-)

Bræksyge, feber og spiser ikke - trodsalder og magtkamp?SocialTwist Tell-a-Friend

Hårdt farvel til 2008 - godt i gang med 2009

31. december 2008
Så fik jeg sagt pænt "trænings-farvel" til 2008.. med en hård omgang motionsboksning i mit gamle favorit boksercise center Fitnessdk på Nygaardsvej Østerbro:

De lidt over 2 timer var del op i 2 dele, hvilket er meget typisk Poul Duvills motionsboksetimer:

1. del, fra cirka klokken 10 til 11
På 1. sal en masse arbejde på cardio maskiner:
3 intervaller på 3 forskelle maskiner, for mit vedkommende var det:

  • løbebånd
  • crosstrainer
  • motionscykel
Derefter 3-personers hold på romaskiner, 3 gange 400 meter hver.. for mit vedkommende lagde jeg alt for hårdt ud på omkring 1m30s/500m men mine lægge syrede til og jeg lå nok i gennemsnit 1m42s.. det er meeeeget lang tid siden jeg har roet sidst :-)

2. del i boksesalen, cirka klokken 11-12:15
Totalt smadrede kommer vi så i boksesalen hvor der er stationstræning, hvilket er typisk for motionsboksetræning. Jeg har min makker Jens, man kører i 3 minutter på hver station, 2 gange rundt og man er 4 på hver station:
  • mave: kast med medicin bold
  • hård slagserie på sandsæk
  • pletpuder, den ene holder første omgang, den anden næste gang
  • rygøvelse, charlotte bircow 1,5kg tennisbold skal om på ryggen og frem, op og ned med overkroppen
  • sparring i bokseringen, ingen beskyttelse, så kun slag på krop, altså mave, skulder og bryst
  • danse på tåspidser mens en rød bodybar løftes hurtigt fra bryst til strakt arm
  • hurtig slagsserie på sandsæk
... og det altså 2 gange rundt ... en god motions bokse time!

Jeg var så træt bagefter at jeg skulle have taget samme forholdsregler som efter et langs cykelløb eller løb: INGEN BIL KØRSEL I ET PAR TIMER EFTER!! Jeg var simpelthen ved at lukke øjnene på Jyllingevej... puha... ned med vinduerne og op med musikken.. og så hjem og have en times morfar på sofaen inden nytårsaften :-) Det var et pænt farvel til 2008-træningen:

pulskurve-motionsboksning-nygaardsvej-fitnessdk-20081231



1. januar 2009
Her 1. januar havde jeg det egentlig fint, vi havde drukket meget dejlig hvidvin og god champagne i går, men jeg var oppe allerede ved halv 11 tiden i morges.

Så jeg kunne holde traditionen og tage til nytårsspinning i fitnessdk i Valby! Der er jo også de bedste saunaer så det er perfekt til 1. januar!

Jeg troede faktisk der ville være kamp om cyklerne, men der var over 25 ledige i Spinneriet... det er ikke ligesom i gamle dage i SATS i Parken hvor der altid var venteliste 1. januar.. men det var også meget sjældent der var noget som helst hold der kørte 1. januar dengang. Nu er der virkelig mange centre som har de her nytårsevents ... dejligt men også mindre eksklusivt og dermed lidt mindre speciel stemning i forhold til den gang..

Jeg kørte fint, havde god vædskebalance og kom op over puls 185 i de sidste 2 intervaller!! Det var en god spinningtime han fik bikset sammen ham instruktøren (fik ikke lige fat i hans navn)
pulskurve-spinning-bodybike-fitnessdk-valby-20090101

asdf

Hårdt farvel til 2008 - godt i gang med 2009SocialTwist Tell-a-Friend