Saturday, November 08, 2008

Bones is history - Hera troublemaker is BACK!

Gennem flere måneder har vi gået og troet at vores kat Hera var ved at stille træskoene.. hun har stort set ikke været ballademager.. altså været stille og ikke kradset på døre, aviser, papir og planter!

Hun har også brækket sig helt utrolig tit, og meget! Det var ofte efter hun havde spist nogle madrester fra gulvet i køkkenet, noget mad eller leverpostej vi havde glemt lidt for længe på køkkenbordet! Så kunne vi være 100% sikre på at der var bræk næste morgen!

Vi troede at det var noget med frisk mad hun ikke kunne tåle og blev meget omhyggelige med ikke at give hende hakket oksekød eller andet, som hun ellers fik i gamle dage. For eftersom hun brækkede sig en del, så blev hun også tyndere! 

Her de sidste 2 uger var hun blevet så tynd at vi troede hun skulle dø. Det var uhyggeligt.. vi nussede om hende og passede på hende, kaldte hende for Bones, og købte noget andet kattemad som skulle være bedre for gamle katte. Pissedyrt i øvrigt, 180 kroner for 1,5 kg! 

Ingenting hjalp, og til sidst kørte vi hende til dyrlægen... en vejning der viste at Hera nu vejede 3,2 kg, mod 5,3 kg for nogle år siden! Hera blev indlagt for blodprøve og undersøgelse!

Der gik flere dage hvor dyrlægen undersøgte alt muligt, og først efter 3 dage fik vi besked om at det var en parasit i Heras mave!!! Fy for dælen!! Altså nok en orm eller andet som har vokset sig stor og fed gennem lang tid, og som til sidst var ved at tage livet af Hera!!

Dyrlægen siger vi fremover skal lægge mærke til om hendes lort skifter farve eller lugt! Det er mig som har tømt kattebakken, men der er dårlig lys i kælderen hvor kattebakken står, så jeg har ikke lagt mærke til at farven på hendes lort havde ændret sig. Hendes lort var dog de sidste 2 uger begyndt at stinke helt vildt meget, og hun dækkede den ikke længere til, selvom kattebakken var ren og ny.

Ud over det så skal vi bruge nogle ormekure, da begge vores katte er udekatte! Og selvom de ikke fanger fugle eller andre dyr, så får det altså noget skidt indenbords! Så det er nok en god investering.. ud over at redde vores kattes liv, gøre det rarere for dem, så er et dyrlæge ophold på 3-4 dage som det Hera fik altså ret dyrt.. 2400 kroner måtte vi af med! 

Nå men det er penge som vi bare må lære at budgettere med, for Hera er Hera :-) Og den mest dejlige og børnevenlige kat! Merle kaster sig tit rundt med Hera, tumler og leger i sengen, uden at Hera gør andet end at spinne :-) .. Bones kælenavnet hænger vi nok ved lidt endnu... vi synes jo det var meget sødt!

Hera er tilbage ved fuld kraft, her kun et par uger efter hun fik fjernet parasitten:
Hera


Udgiften til Hera lille ormevenskab skal lægges oven i Jozellas forsøg på at fange solsorte unger i sommers. Den lille leg kostede hende et stort sår på halsen, problemer i over 1 måned, og 2 besøg hos dyrlægen! Først i anden omgang fandt dyrlægen frem til at såret faktisk var blevet til en flad byld der var spredt ud fra såret under huden. Og Jozella måtte skæres op og opereres! Det kostede os 1500 kroner, men hun har det også fint i dag...


Jozella fuglekamp

Efter operationen:

Jozella blev syet


Bones is history - Hera troublemaker is BACK!SocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: