Sunday, April 18, 2010

Elias Xander Raaberg dåb - 18. april 2010

I dag er Elias 5 måneder gammel, og i dag skulle Elias døbes i Glostrup kirke! Samme præst som ved Merles dåb den 30. marts 2008. Det blev en fantastisk hyggelig dag med familie og nogle venner, desværre ikke helt så mange som ved Merles dåb. Alle hyggede og legede og fejrede Elias Xander Raaberg.. eller som præsten først fik sagt: Elias Alexander Raaberg hehe :-)


I Glostrup kirke ved Roskildevej
Den gamle kirke skabte flotte og stemningsfulde rammer til Elias dåb. Præsen Esper Silkjær rigtig god, man kan mærke han har noget at fortælle, er engageret og leverer en god lang prædiken sikkert helt som på en normal søndag uden dåb.

IMG_0410

IMG_0412


En af de ting jeg lagde mærke til, også ved Merles dåb, er at præsten Esper vil have ro og plads til fordybelse omkring gudstjenesten.. for eksempel er det er ikke tilladt at tage billeder, og alle børn bliver inviteret ud og tegne i et rum udenfor selve kirkerummet. Det giver selvfølgelig ro, men virker også som om der ikke er plads til børn i kirken.. ikke just motiverende for at tage i kirke en anden gang, men jeg forstår godt motivationen for få børnene lidt væk.

Efter gudstjenesten kunne vi få taget noget opstillede dåbsbilleder. Det bliver slet ikke lige så godt som hvis man havde lov at filme og tage billeder under selve dåben. Det er jeg faktisk meget ked af at man ikke må.. det er nogle øjeblikke som jeg meget gerne ville have foreviget..men den går altså ikke. Skulle vi få flere børn vil jeg overveje at spørge forskellige kirker om det er tilladt at filme.. vi skriver trods alt år 2010 og en tidsalder hvor billeder, deling af video og den slags er hverdag for alle..

Forresten kom præsten til at sige "Jeg døber dig Elias Alexander Raaberg..." ... ganske som han forudsagde selv til præstemødet for nogle uger siden.. det kan godt drille det Xander ... han var slet ikke glad for det navn.. underligt nok :-)

Gudstjeneste tog næsten halvanden time, måske lidt i overkanten for nogle, men jeg synes lige det passede!

IMG_0436


Mikroovn, ovn, kedel.. på een gang
Nu havde vi jo sat det hele klar, så da jeg gik ind af døren trykkede jeg straks på mikroovnen som havde postejen, ovenen som havde de hjemmelavede pandekager og frikadeller, og på vand kedel til stempel kaffen...boooouuueeee .. så gik det i sort.. væk var strømmen selvfølgelig.. dumt dumt

Først tænkte jeg bare, nå det er sikringen som er røget, den skifter vi og undlader at tænde så meget. Men det var ikke sikringen.. vi ved endnu ikke hvad der er sket, men det er som om selv gruppe afbryderen er gået i stykker! Det skete også efter få sekunders drift, og normalt ryger en sikring efter lidt tid og så er den meeget varm. Sådan var det slet ikke..

Vi klarede det dog ved at trække strøm fra andre el grupper, ... og så ikke tænde det hele på eeen gang. Men faktisk, for det ikke skal være løgn, så kom jeg jo til at bruge en kabel tromle som ikke var rullet ud, og den var lige ved at smelte sig selv... heldigvis var der termo afbryder på, så den stoppede med at virke inden der gik ild i noget. Vi rullede kablet ud så det kunne køle og så virkede også den løsning igen.. puhaa... ekstra stress oven i det alt det sædvanlige med mad og drikke :-)


P4180036


Egentlig burde det ikke overraske nogen at der sker sådanne udheld når vi holder fest.. sidst var det jo toilettet som stod af få minutter efter alle var kommet hjem fra Merles dåb... puha... fremover må vi huske at invitere i hvert fald een vvs'er, een elektrikker, og .. ja hvad bliver det næste.. måske skal vi invitere en murer hehe

Hjem til hygge og brunch med familie og venner
Anyway, vi fik jo gang i maden, og alle hyggede sig.. vi var heldige med vejret, sol og ikke for koldt! Den nye sansegynge blev en stort hit, ungerne elskede at sidde 2-3 stykker i den.. eller bare gynge selv...

Al brunchmaden blev nydt at alle.. og så var der i øvrigt aaaaalt for meget af næsten det hele.. og virkelig meget tilbage af: frugten i tern(ananas, kiwi, pære,honningmelon), appelsin i både, grape i både, hellefisken, tomaterne, vindruer, frikadellerne, pandekagerne, pølse, leverpostej, tærte, ost, gulerødderne, tunmussen, flute, franskbrød, rugbrød .... mens der ikke var meget tilbage af pølsehorn, scrambed æg af 30+, bacon, vandmellon stykkerne, små pølser, jordbær og ananas dyppet i chokolade og knuste pistache nødder... folk rørte slet ikke youghurt, nutella, peanutbutter.. der var bare så meget af det hele.

Iøvrigt var det et hit med kold hvidvin, både som velkomst afslapning og til selve brunchen, selvom bornholmer øllerne også strøg godt ned. Eneste jeg gerne vil gøre bedre er at lave mere om morgenen, fx. pandekagerne var meget bedre i går aftes, og så vil jeg lave postejen selv... jeg har smagt det hos Beth og det smager så meget bedre end de der købe leverpostejer!

Og hvad manglede der ellers til en god brunch.. tja vi finder nok på noget nyt til næste gang :-)

Billeder



IMG_0352

IMG_0398

IMG_0399

P4180030

IMG_0508

IMG_0514

IMG_0524

IMG_0541

IMG_0649

IMG_0671

IMG_0687

IMG_0716

IMG_0722

IMG_0741

IMG_0751

IMG_0752

IMG_0753

IMG_0755

IMG_0762

IMG_0776

Elias Xander Raaberg dåb - 18. april 2010SocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: