Sunday, April 04, 2010

Hera - den mest børnevenlige kat nogensinde!

Det måtte jo ske før eller siden.. vi har nu måtte sige farvel til vores fantastisk dejlige og børnevenlige kat Hera!

Det hele skete meget pludseligt, i de sidste 1-2 uger af januar 2010. Hera kunne pludselig ikke hoppe op i håndvasken, hun ramte ikke helt forbi kanten og måtte hive/skubbe/skrabe sig op! Det undrede os en del. Og kort efter begyndte Hera at vakle rundt, bevægede sig næsten ikke, hoppede ikke særlig tid op på sofaen. Hun sad helt stille på gulvet og vippede som om hun var ved at vælte. Hendes hoved gik fra side til side.. det var meget underligt at se.. som om hun havde parkinson.

Hos dyrlægen sagde de at Hera muligvis havde fået en svulst i hjernen eller på en måde havde skadet nervesystemet, og der ingen udvej var!

Masser af gode minder om Hera
Her er lidt billeder og tanker til minde om vores dejlige kat.. som vi har haft siden slut-halvfemserne, først sammen med Zeus i lejlighed, siden i hus først med Zeus og så med Jozella, og til sidst sammen med vores børn.

Zeus var manden i Heras liv
Da Zeus døede i 2004 var det et meget hårdt slag for Hera.. hun stoppede faktisk med at miave og lege, fra den ene dag til den anden.

Lidt tid efter Zeus døede, fik vi Jozella så Hera igen havde en legekammerat. Men som nævnt kom Hera sig aldrig over at have mistet manden i hendes liv..Hera legede aldrig vildt med andre katte som hun gjorde med Zeus.

Hera elskede at hoppe op og angribe Zeus når han lagde sig ned på ryggen og indbød til leg. Så bed og slog og hoppede hun på ham.. inden det altid endte med at Zeus sad oven på Hera og bed hende i nakken. De elskede virkelig hinanden.

Helt tilbage i september 1999, stadig i lejligheden på Amager, hvor Zeus og Hera havde det skønt:
1999-09-13

Hera alene, stille og meget børnevenlig
Lige siden Zeus's død har Hera været meget stille og rolig. Til Jozella's store frustration så ville Hera aldrig lege, hun ville hellere passe sig selv. I startede troede vi det var Heras frustration over at Jozella blev større og stærkere end hende selv, men det var faktisk sådan fra starten da Jozella var killing.

Hera var meget børnevenlig, hun var rolig, og ville bare gerne putte og nusses. Hun skubbede altid sit hoved ind i ens fingre og hånd. Hera var perfekt kat for babyer og børn i alle aldre! De kunne løfte Hera op uden at hun gik amok.. det kan godt være Hera egentlig ikke ville bæres, men når børn slæbte rundt på hende så gik det fint.

Hera elskede at gemme og putte sig alle mulige steder, også i haven. Et af hendes favorit steder var i rhododendron bedet, i læg af bregnen, dejlig varmt! Hun lå også tit bare mellem jord og grene, hvor hun blendede ind med omgivelserne. Naturligvis en stor fordel overfor de fugle hun godt kune finde på at snige sig ind på, selvom hun vist aldrig fangede noget. Det kan være fordi hun er opvokset i lejlighed på Amager, med madskål og uden behov eller mulighed for at jagte noget som helst.

IMG_2793

Hera var til kamp hvis hun blev truet og var trængt op i en krog. Så gav hun igen på en vild og psykopatisk måde. Men kunne hun løbe sin vej, så gjorde hun gerne det, fx. da en af vejens katte pludselig var i vores baghaven, Jozella tog kampen op mens Hera var stukket af:
P6200036



Hera gemte sig alle mulige steder, fx. tøjskabe, hylder og skuffer.
DSCF0374

Nogle gange kunne vi virkelig ikke finde hende og måtte lokke hende frem med dåsemad.

Hera som hun ofte sad på gulvet og holdt øje med hvad man lavede, her fra perioden i midten af 2008, hvor hun var meget tynd:
P9200012

I oktober 2008 var Hera frisk igen, efter hun begyndte at få special kost, så var det slut med "Bones":
PA310007

Fødevare allergiker siden starten af 2008
Vi kan ikke huske hvornår Hera fik det svært med mad første gang. Men vi opdagede det i hvert fald i starten eller midten af 2008, hvor hun tydeligt fik det svært med mad, og hun begyndte at kaste meget op. Først opdagede dyrlægen at der var en parasit i Heras mave, hvilket var årsagen til hun ikke spiste og kunne holde vægten i midten af 2008.

Det hjalp dog meget med den specielle kost, en kost til gamle katte, noget som dyrlægen anbefalede til fødevare allergikere. Hera kunne simpelthen ikke tåle særlig mange typer mad.. så der var bræk hist og her en gang imellem. Det var typisk hvis vi havde tabt noget madrester, hun havde slikket en kniv eller et stykke brød med leverpostej for eksempel.
PC080092

Hera var aldrig sur over børn var tæt, eller ligefrem oven, på hende. Hera var virkelig børnekatten over dem alle:
IMG_0738
Selv når der blev klappet ret hårdt og ikke bare a'et:
P4200296

Lige til det sidste kunne Merle hygge og putte med Hera. Her er de på sofaen i oktober 2009:
IMG_3955

Og Tilde elskede også Hera, altid når hun besøgte os så legede hun med Hera. Her i oktober 2009:
IMG_3942

Hera hyggede sig altid på sin plads, puffen i stuen, eller som her den store pude, januar 2009:
IMG_0630

Januar 2009, Hera og Merle hygger på madressen:
IMG_0622

IMG_0629


Merle kravlede tit over til kattemaden, Hera spiste bare videre. Juni 2008:
P6150024

Merle sad tit ved siden af Hera, det var Hera ligeglad med, her også fra juni 2008:
P6140004

Mere juni 2008, afslapning:
P6050044

Februar 2008 foran brændeovnen:
DSCF4032.JPG

I oktober 2007, da Merle var 2½ måned, viste Hera hvor børneglad hun var, Merle kunne lægge sine ben ovenpå Hera:
DSCF2563.JPG

August 2007 i soveværelset:
DSCF0985

"I like his focused look" en sjov kommentar på flickr, et billede hvor Hera har øje på et eller andet i haven.. fra Juli 2007, den sommer hvor Hera blev udekat i haven:
DSCF0664

Mere fra juli 2007, Hera elskede at hoppe op og tage mad fra bordet hvis man ikke var vågen:
DSCF0805

September 2001, i lejligheden på Amager, Johnny og Supermusen hyggede sig mens Hera fik lidt passivt rygning:
2001-09-00-02_-_Johnny_og_supermusen



Hera elskede at slappe på de varme forår eller sommer dage i haven, her april 2009:
IMG_1627

Hera var altid i nærheden af hvor man var, hun elskede at være med..her slanger hun sig i jorden mens vi graver ud til terasse i maj 2009:
P5290172

Vores sidste billede af Hera er fra nytårsaften 2009. ... og... det overrasker mig dælme.. men jeg må lige trække vejret dybt nu.. tårerne trænger sig på, øjnene er lidt våde.... jeg tænker på hvor mange dejlige timer og stunder Hera har givet os og vores børn.. hun var en fantastisk kat .. kærlig og rolig, så dejlig!

IMG_5813


Du er savnet lille Hera.. du vil altid være i vores tanker!!

Hera - den mest børnevenlige kat nogensinde!SocialTwist Tell-a-Friend

1 kommentarer:

J said...

igår viste det sig at vores nabo (Flemming) har været super glad for Hera... han spurgte over hækken "i plejer at have en grå stribet kat som kommer ind til mig, Hera, jeg har ikke set hende i flere måneder" .. han frygtede at ræven eller en bil havde taget hende, og han blev meget ked af at høre det var sygdom!

"Hun var meget kærlig, hoppede altid op og ville nusses.. den hvide kat er lidt mere krukket" hehe... det har han jo helt ret i :-)

Hvor er det fantastik at lille Hera også har spredt glæde hos vores naboer! hun var virkelig en meget kærlig kat