Thursday, January 10, 2008

Mellemørebetændelse

Så fik vi en mulig forklaring på Merles dårlige nætter og gråd hos Sara, det var mere end bare overtræthed:

I nat kl. 2 målte Katja Merles temperatur til 38,5 og kl. 5 var den 39,1 og Merle var temmelig ulykkelig! Denne gang var der ikke noget med at jeg mente at det er helt normalt, vi var enige om at det ikke var godt.

Lægevagten sagde at når Merle skriger som han kunne høre hun gjorde i baggrunden, så var det ikke lungebetændelse. Vi skulle ikke være bekymrede, og blot tage Merles bodystocking af hende så hun kunne køle lidt ned. Og tage til lægen dagen efter. Det hjalp på familien og for Merle, hun faldt til ro.

Om morgenen havde Merle 38,5 så vi ventede med at tage til lægen til kl. 10.50. Der fandt lægen frem til at Merle havde mellemørebetændelse, heldigvis ingen sprængte trommer hinder, men i følge lægen havde det gjort meget ondt på hende det sidste stykke tid!

Merle har nu fået flydende junior panodil (24 mg/ml), vi regner med hun skal have det 3 gange dagligt, anbefalingen på embalagen siger 50 mg/kg fordelt på 3-4 doser per dag. Det har vi så regnet os frem til: Merle vejer 6,5 kg * 50 mg/kg / 24 mg/ml / 3 gange = 4,5 ml/gang. Katja ville være lidt forsigtig, så vi gav 3 ml.

Ud over panodil fik Merle pencilin, da det var mellemørensbetændelse.

MellemørebetændelseSocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: