Sunday, September 28, 2008

Søren Ryge Petersens hemmeligheder kommer ikke altid avisens læsere til gode

Som bekendt holder jeg meget af Politiken, også sektionen Lørdagsliv hvor der blandt andet altid er gode forbruger artikler, tests og brevkasser. Chris Mac Donald har sin fitness postkasse og Søren Ryge Petersen har noget om have naturligvis.


I udgaven fra i går lørdag den 27. september 2008 blev der spurgt til renholdning af et sten belagt område: "Hvorledes holder man sin belægning som Jørgen Larsen?". Jeg blev noget overrasket over at læse Søren Ryges svar: "Det ved jeg selvfølgelig ikke, for jeg har mine egne metoder, hvoraf nogle holdes tæt ind til kroppen. Derfor har jeg ladet Jørgen Larsen selv svare på spørgsmålet." Det svar kommer jeg tilbage til! 

Søren Ryges svar overrasker mig da jeg forventer en brevkasse ejer vil øse af sin viden, give sine egne tips og tricks fra sig, dele ud til dem som køber avisen og læser spørgsmål og svar! Men åbentbart ikke Søren Ryge Petersen, han holder altså nogle metoder tæt ind til kroppen!! Gad vide hvor tit han gør det, uden han informerer om det... "du kan gøre som ham og ham siger, jeg har en metode jeg holder for mig selv.. men tak for spørgsmålet!" Suk!  

Godt at videnskaben, arbejdspladser og andre med viden ikke holder på deres viden, men deler viden, så den kan både bevares, men også forfines og danne grundlag for yderligere viden! Tænk vi skulle have vente på at videnskaben lod deres viden gå videre til deres børn.. det ville unægteligt få udviklingen til at gå noget langsommere!

Måske Lørdagsliv skulle se sig om efter en anden brevkasse ejer for have delen, så vi læsere er sikre på at få de bedste råd fra ejeren. Hvad nytter det at have en ekspert som Søren Ryge når han ikke vil dele ud af sine guldkorn?! 

Det er den slags jeg på en arbejdsplads kalder misforstået uundværligheds følelse.. altså jeg holder på min viden så er jeg uundværlig! For mig skal man passe på med sådanne folk, de kan være skadelige for sammenhold og for forretningen på længere sigt! Den som kan dele viden og gøre sig selv undværlig er den som virkelig er uundværlig!

Jørgen Larsen [1] ville heldigvis gerne dele ud af sin viden, og fortalte at han bruger pletvis sprøjtning med VegaNO som er udtræk af hvidløg, og ellers fejer brostens belægningen ofte, helst ugentligt! VegaNo bruges ifølge Jørgen Larsen af flere kommuner til bekæmpelse af bjørneklo.

[1] Have og landskabsarkitekt, M.A.A, Malling

Søren Ryge Petersens hemmeligheder kommer ikke altid avisens læsere til godeSocialTwist Tell-a-Friend

Skiferie med barn, familie børn og babyer

Med de kedelige vintre vi efterhånder har i Danmark, så vil vi prioritere en skiferie højt! For at Merle, og måske min søsters børn hvis vi skal afsted sammen, kan opleve at boltre sig i sne, se naturen klædt i vidt, stilheden og kulden når den har sænket sig over skov og natur! 



Snedækket have, Danmark vinter marts 2008

Hver gang der har budt sig et tykt lag sne i Danmark, har vi siddet i udestuen med kaffe, spil eller aviser og computere. Nydt udsigten, det hvide snedække og havens forunderlige trylle og eventyr landskab! Nu med glæder vi os til at komme ud og tumle, lege, køre på kælk og måske langren! Man kan jo bare ikke være sikker på dejlig sne i Danmark mere, ikke engang bare hvert 2. eller 3. år ... øv!

Anyway, vi skal sikre noget sne, så vi skal kigge på en skiferie af en art. Her er et par gode hjemmesider der var nævnt i Politiken Vi Rejser lørdag den 27. september 2008, her nogle citater fra artiklen som jeg ikke har kunne finde online desværre, den efter journalistens mening bedste website først:
  • Danski [www.danski.dk] kan det hele: lover billigste, ungdom, dansk hygge i Frankrig og Østrig, Familieferier, tema uger med gastronomi, singler, heliski, korterier, skitest, wellness og chalet. 
  • Skistar [www.skistar.com] har topchecket hjemmeside.. lavet af nogle svenskere. De har Svenske Sälen, Åre, Vemdalen og de Norske steder Hemsedal og Trysil.  På hjemmesiden kan der søges efter krav som sauna, trådløst internet, opvaskemaskine. Online kan man bestille liftkort, leje ski, skiskole, og rejse til Danmark. Et minus er at det er svært at overskue hvilke steder de tilbyder via bus, fly eller tog fra Danmark.
  • Højmark Rejser [www.hojmark.dk] har haft fokus i Østrig, har købt Trine Winthers rejsebureau [www.wintherrejser.dk] som havde fokus i Italien. Og fusion med svenske Lion Alpin. Hjemmesiden synes at henvende sig til ældre publikum, er statisk uden helt nok information. Dog overkommelig og informativ.
Jeg skal få set på det hele :-)

I de første par år tror jeg ikke vi skal på langren, eller skal vi? Er det måske bedst mens børnene er helt små, for når de er større gider de i hvert fald ikke tror jeg. Det gad jeg ikke selv i sin tid. Der er jo lige det med at langren er hårdt og jeg kunne sikkert godt tænke mig det som en slags træning. Måske skulle jeg bare tage en langrenstur selv en dag hehe.. 

Det ender måske med at blive via Danski, så skal vi nok skrive en update om hvordan det var :-)


Troldetræ dækket af sne

Skiferie med barn, familie børn og babyerSocialTwist Tell-a-Friend

Friday, September 19, 2008

Toilet skyller ikke ordentligt - cisternen skulle samles rigtigt!

Tilbage i slutningen af marts tog vores toilet ikke vand ind, og kunne derfor ikke skylle! Det fik jeg lavet ved at rense slanger og rør, men toilet skyllet opførte sig underligt lige siden! Man skulle holde ifö knapperne nede, mens man ventede på at skylningen af toilettet var færdig! Det var mildt sagt irriterende, og oven i det kom der ikke sammen mængde vand på een gang så skylningen af toillettet nåede så at sige ikke helt ud til spidsen af toilettet. Det betyder jo at vi måtte gøre toilettet oftere rent!


Problemet med skylningen måtte være til at fikse, men jeg har ikke haft tid til at kigge på det! Men i dag havde jeg fri og gik i gang.


Først, fandt jeg frem til en præcis guide for hvordan man åbner og arbejder med sin ifö cisterne [http://www.bauhaus.dk/index.php?id=240], uden at ødelægge noget! På samme website har Bauhaus har i øvrigt også vejledning til hvordan man skifter bundpakningen, fint illustreret med billeder!


For at få låget eller toppen af sin cisterne, skal man blot trykke helt ned på det ene skyl, og så vippe så den ene side ryger ud af hak. Man skal ikke blive ved at hive for at få den anden side ud, man kan i stedet vippe den tilbage til vandret mens den ene side altså er løs, og fra vandret skubber man blot i den retning hvor den stadig sidder fast, og vupti er den løs! Derefter blot skrue og løfte, det giver sig selv synes jeg.

Toilet cisterne indefra

Så kiggede jeg på undrende på cisternes vippe system. Det hele var samlet korrekt, men måske "kørte" det lidt trægt. Altså måske skulle det hele skiftes ud eller renses grundigt! Jeg skyllede manuelt et par gange og det virkede som om at skyllet faktisk virkede fint: man trykker ned og slipper og vandet fosser ud og skyller toilettet! Underligt, så jeg besluttede mig for at samle det hele igen.


Efter samlingen virker skyl ikke! Men det gjorde det jo netop lige manuelt mens det var skilt ad! Så strejfer det mig at vipperen ikke sidder helt lige, og skruen ikke er drejet dybt og hårdt nok! Frem med en tang og så drejer jeg den mere, og nu er vipperen lige! Og toilettet kan skylle med tryk og slip! Wow.. var det bare lidt træg køring og så vipperen?? jamen jamen.. så skulle jeg da have kigget på det noget hurtigere og ikke ladet der gå et halvt år!! ;-)

Skrue som skal strammes ordentlig

Og en video af hvordan det ser ud når vand tages ind og skylning virker som det skal:

Toilet skyller ikke ordentligt - cisternen skulle samles rigtigt!SocialTwist Tell-a-Friend

Tuesday, September 16, 2008

Larver i uåbnede økologiske korn produkter

Så var den gal igen! Over de sidste par dage var der dukket melorme op på køkkenloftet og et par udklækkede møl svævede rundt


Belært af sidste gang vi havde orme i køkkenet, så undersøgte vi med det samme de sidste tilbageværende pakker mel og korn (knækket rug til rugbrød) som ikke er sat i plastik bøtter, for at se om der var larver i. Det så der ikke ud til at være, så det var underligt! 

Heldigvis gav konen ikke op, hun åbende den pose knækket rug som jeg ikke havde taget hul på, og vupti.. den var fyldt med larver!! Ud med det hele og så må jeg til Egefeld økologisk supermarked i Spinneriet i Valby i morgen inden træning! vi kan jo ikke undvære knækket rug til vores hjemmebagte rugbrød :-)

Larver i uåbnede økologiske korn produkterSocialTwist Tell-a-Friend

Friday, September 12, 2008

Merle elsker friskbagt rugbrød med surdej

Rugbrød med surdejDet er ikke gået ned af bakke med bagningen af rugbrød med surdej... surdejen lever i bedste velgående, og bliver brugt cirka hver uge.. skulle det glippe een weekend, så motionerer jeg surdejen så den ikke bliver for gammel!


Og her på det sidste er Merle blevet helt tosset med at spise rugbrødet rent, eller med kun lidt smør på! Det er dejligt at se hun elsker rugbrød .. selvom hun kun er 12 måneder :-)  det håber vi selvfølgelig hun bliver med med!






Og en til video :-)

Merle elsker friskbagt rugbrød med surdejSocialTwist Tell-a-Friend

Monday, September 08, 2008

Kampman og Franklin i hver sin kamp - UFC 88

Yes, så er sommer UFC pause ventetiden ovre!! yes.. og med en utrolig Prescott knockout af Amir Khan på nethinden så var jeg klar :-) med krydsede fingre for vores danske fighter Martin Kampmann i UFC 88!!


Det var veteranen Nate Marqvardt som stod foran Kampmann i 185 klassen (jo den klasse som Anderson Silva er champ for!) Man skal godt nok være stærk for at ønske sig at stå foran Nate i octagonen. Nate så meget stærk ud, men Martin så lige så ubekymret ud, med sit skæve smil :-) Desværre blev Martin ramt af et headkick tidligt i første omgang, og med et knæ, par præcise uppercuts og hårde strikes så var Martin ned og kampen blev stoppet. Pis, men det var også noget af en omgang at komme ind til! Jeg håber Martin kommer tilbage i UFC... kæmpe respekt for at han kæmper i UFC.. det er utrolig flot!!

Franklin er nu 33 år, har vundet 23 og kun tabt 3 (heraf 2 til Anderson Silva), og skulle nu kæmpe i 205! Jeg synes han ser mindre skarp ud end tidligere, men Franklin levede op til mine forventninger! Han går fremaf, fremaf, vil noget og satser også lidt. Det skaber underholdning, og flotte kombinationer! I denne kamp fik han hurtigt taget på modstanderen, blandt andet med en masse gode legkicks. Det er utroligt så effektivt det er, dog var det ikke ligesom Rampage vs. Griffen hvor Rampage ikke kunne støtte på benet! Nå men det var også et spark der afgjorde Franklins kamp.. et hårdt skinneben til leveren af Hammel.. bum og TKO! Så selv med et nasty cut på øjelåget så formåede Rich at vinde... god kamp!

Kampman og Franklin i hver sin kamp - UFC 88SocialTwist Tell-a-Friend

Saturday, September 06, 2008

Læs om facebook på TÆNK

Nu gik det hverken værre eller bedre, end at K har overtaget vores familie facebook profil.. det er meget godt for det var kun K som brugte den :-)


For mig at er Facebook for mange oplysninger som alle ens venner fik adgang til! Det værste ved Facebook er dog at jeg pludselig er afhængig af at dem jeg stoler på og giver adgang til personlige data, nu også passer godt på deres computere, it sikkerhed og lignende! For hvis de ikke "opfører sig fornuftigt" så kan ondsindede personer sende oplysninger, billeder, samtaler osv, videre ud til gud og hver mand! Den risiko er folk, computere, software osv slet ikke klar til at håndtere, det er alt for nemt at narre/udnytte sikkerhedshuller og designfejl i software og hos mennesker! 

I øvrigt er jeg ikke 100% sikker på hvad folkene bag facebook kan/må/vil med alle de oplysninger, billeder og lignende... så jeg holder mig til irc, blogs, flickr, youtube... hvor jeg så i øvrigt også stoler en del på dem jeg giver adgang til private billeder og film.. dog føler jeg mig mere tryg der :-) 

Her er så en anbefaling til alle der bruger alle overvejer at bruge Facebook, læs TÆNK artiklen  [http://www.taenk.dk/?cid=8169]

TÆNK dig om på Facebook
05/09/2008
Er du på Facebook eller har du planer om at komme det? Ved du, hvad du siger ja til, når du opretter din profil? Vi har læst alt det med småt – og giver dig her de vigtigste pointer og råd.
...
1) Facebook giver dig evigt liv 
...
2) Facebook kan når som helst ændre sine vilkår for anvendelse 
...
3) Facebook sælger dine oplysninger 
...
4) Du udleverer dine venner 
...
5) Du overdrager dit indhold til Facebook 

Læs om facebook på TÆNKSocialTwist Tell-a-Friend

Friday, September 05, 2008

Københavns børne zoo et mega hit hos Merle

Mor og far tog sig en miniferie, så på denne smukke solrige sensommer dag var vi allesammen iZoologisk have :-) 

Og nu vi var i gang så købte vi årskort [http://www.zoo.dk/00,-d-,BesogZoo/KoebAarskort.aspx]. Også selvom vi inderst inde synes alle dyr i fangenskab lider på et eller andet plan! Det gør ondt at se isbjørne, brune bjørne, ulve, tigre, løver, aber, og geparder være i bure!! De ved nok ikke hvad de går glip af, med mindre det ligger dybt i deres instinker!! puha, det vil jeg ikke tænke på...

DSCF0607

Grunden til vi tog i Københavns Zoologiske have var jo Merle.. så hun kan opleve dyrene! Men Merle kunne nok nøjes med børnezoo'en... med legeplads, geder, heste, køer og kaniner... det er grund nok til at tage afsted igen og igen :-) Så børne zoo støtter vi gerne, men jeg ved ikke rigtig med alle de andre dyr.. jeg ved godt det lyder lidt dobbeltmoralsk.. for man tillader jo også fangenskab af grise, køer og andre landbrugsdyr.. det er heller ikke rart! Så er der endnu nogle grunde til at være vegetar! Anyway, vi glemmer i hvert fald ikke at forny vores WSPA støtte!!!

Men ud over at det er synd for dyrene så er Zoologisk have fantastisk godt "arrangeret" for familie udflugten. Der er pladser til medbragt madpakke overalt, der er oplevelsesstier, anlæggene er flotte og somme tider støder man ind i guides der forklarer nærmere om dyrene over en medbragt højtaler vogn! Jo der bliver virkelig kræset for gæsterne!!

Kæleko hos www.zoo.dk


Nå ja, jeg forstår ikke at der ikke er mere afskærmning ved isbjørne grotten! Der er dybt vand med isbjørne på den anden side af et lille bitte hegn.. det var jeg slet ikke tryg ved! Jeg holdte meget godt fast i Merle!! Tænk hvis et barn faldt ned i vandet, som ikke kunne svømme.. jeg ville nok tøve med at hoppe efter! Hvad gør isbjørnene hvis der falder et menneske ind til dem?

Københavns børne zoo et mega hit hos MerleSocialTwist Tell-a-Friend

DHL stafet - nu med ekstra meget grill-os, røg og stank

Så har jeg været til DHL stafet for første gang! Primær årsag for at være med er naturligvis noget hygge sammen med kolleger, og ikke bare fredagsøl, men noget sport :-) lige mig naturligvis!


Jeg var blevet advaret mod at starte for sent, på grund af meget grill røg, stank og os, fra de dele af ruten som går gennem teltområderne. Det synes jeg lød lidt overdrevet, lidt grill lugt og røg kan vel ikke genere.. Kenneth sagde også at det kun var på sidste del af ruten at man ledes gennem teltområdern... såååå det bekymrede mig ikke. Alligevel passede det mig fint at få start nummer 2 :-)

Men uha hvor det skulle vise sig at Kenneth fik ret!! alt for meget ret desværre... den sidste halvanden kilometer var gennem teltområderne, og der var vist også omkring 1 km tidligerede som gik gennem teltområderne! Og det var rigtig slemt med grill stank og røg!! puha.. især var det meget ubehageligt de sidste 1000 meter hvor jeg jo var lidt træt og hev efter vejret.. så der kom lige lovlig meget passiv rygning i form af grill, myggelys og fakkel røg med i købet!

Det var altså meget værre end jeg havde forestillet mig, men der var jo også helt vildt mange mennesker.. det var som en Roskilde festival, bare fyldt med grill røg og stank hheh 

Og det gjorde det nok ikke meget bedre at arrangørerne i år havde udvidet de dele af ruten som gik gennem teltområderne, her er hvad de skriver på hjemmesiden:
Rute
Ruten er meget publikumsvenlig. Langt større dele, end tidligere år, løbes ind igennem teltbyen, så løberne kan få større opbakning fra holdkammeraterne og publikum. Se ruten her>
Hmmm... det var i hvert fald i overkanten!!

Men ellers var det da sjovt nok at løbe... og i øvrigt rart med kilometer markeringerne.. de manglede for eksempel da jeg løb Glostrup Park Stafet. I Glostrup kunne man give den fuld gas.. mens til DHL kan man naturligvis ikke løbe så hurtigt som man gerne ville.. det er der for mange sving til, for mange mennesker på ruten - folk som jo pludselig stod i vejen, enten fordi de stopper op eller bare klumper sammen i et af de mange sving :-)

Anyway, her er pulskurven for løbeturen, fra jeg modtog stafetten og til jeg afleverede staffetten.. omkring 19 minutter:
pulskurve-løb-dhl-sfafet-5km-tur2-onsdag-20080903

selvom det var hyggeligt at snakke, få en bid brød, en dejlig fadøl og lidt papvin.. så skal jeg ikke løbe DHL mere.. der må findes andre muligheder for hyggeligt samvær med kolleger og venner.. også noget sportsligt :-))

Så vil jeg helt klart anbefale at man dropper DHL og tager til Glostrup Park stafetten som jeg løb for et par uger siden! Der er slet ikke samme grillstank, og stadig masser af øl, pølser og hygge, midt i Glostrup i Solvangsparken [http://findvej.dk/N%F8rreAlle,2600]. 
Man løber ud af parken, og rundt om parken, så rundt en gang til og ind i parken igen. I parken og på Nørre Alle står folk og hepper så der er masser muligheder! Meget bedre end DHL efter min mening :-)

DHL stafet - nu med ekstra meget grill-os, røg og stankSocialTwist Tell-a-Friend