Sunday, June 29, 2008

Mel-orm i køkkenet - fra gammelt økologisk müsli??

For et par uger siden fløj 3 møl rundt under loftet i vores køkken, og jeg sagde med det samme: det er alt det økologiske mel, havregryn, mysli og kerner vi har stående.. husk at kigge efter når du bruger havregrynen til Merle i hvert fald! Vi kiggede ikke grundigt efter, kun lidt i havregryn og mel... der var ikke noget at se!

Så gik der også lidt over en uge uden vi så noget, men så en morgen var den helt gal! På vores loft kravlede over en håndfuld små larver, fuld fart på og klamme:
Køkken mel orm

De blev suget op med støvsugeren og så røg ALT ud fra alle vores højskabe i den side af køkkenet! Der var larver i næsten alle åbne pakker, værst var det i flormelis og musli pakken! Der var ingenting i den anden ende af køkkenet, der hvor jeg har økologiske mel og kerner som jeg bruger til at bage spelt brød og rugbrød!

Næste morgen var der 3 larver, og morgenen efter var der 1. Og nu har der ikke været nogle i flere dage.. puha det var rart :-))

Så jeg tror ikke det var fordi vi har meget økologisk mel stående, det var den musli pakke og så har de bredt sig. Så hvis du ser et møl ellre anden flyvende ting som du ikke har set før, så check dine åbne musli pakker grundigt! Vi har forresten anskaffet os en bunke plastbøtter og alt er nu forseglet..

UPDATE: der var en anden som også havde larver på sit loft og ganske som vi selv gjorde, så slap hun af med dem ved at smide ud og gøre rent! De kaldes tilsyneladende frømøl.. det passer rigtig godt for det ligner møl når de kommer i flyvestadiet!

Mel-orm i køkkenet - fra gammelt økologisk müsli??SocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: