Wednesday, June 04, 2008

Og så er det diarré

Tjaa, som alle forudsagde så ville Merle blive mere syg efter hun startede i institution, og indtil videre kunne det se ud som om de får ret.

For et par dage siden var det feber, som dog måske var på grund af en tand på vej. Og i går sagde de i vuggestuen, at Merle havde dårlig mave og diarré, så vi skulle holde hende hjemme i dag. Det har vi så gjort!

Hun er frisk nok, leger og griner, alt er som det plejer. Men hun har tynd mave, og hun virker noget tynd. Hun spiser heller ikke så meget som vi gerne ville have! Der er ingen problemer, men hvis hun fortsætter med diarre også på fredag, så tager vi hende til egen læge!

UPDATE: Torsdag morgen læste vi at vi skulle holde Merle fra fiber kost da det kunne irritere tarmen yderligere og føre til mere diare!

Så vi tog til lægevagten, der kontrollerede om Merle var dehydret, ved at klemme sammen på oversiden af hendes håndflade.. og da hyden trak sig smidigt sammen er det ok. Det samme gjorde han på hendes mave. Han konstaterede at det kunne være feberen som havde sat sig på hendes mave og givet infektion.

Hvis hun havde diare mere end en uge, altså også på tirsdag, så kunne man overveje en afføringsprøve for at se om det var andet end en virus. Men indtil videre ingen problemer, og vi skulle blot give Merle noget Revolyt mod dehydrering som kunne fås i håndkøb på apoteket! Tilsyndeladende kunne man lave det selv:

Jeg var nede på apoteket idag for at købe noget Revolyt, men det havde de ikke hjemme... Men de havde en opskrift så jeg selv kunne lave det

Revolyt:
1 L kogt vand
8 tsk sukker (uden top)
1 tsk salt (uden top)

Salt og sukker blandes i det kogende vand så det bedre opløses, hvorefter det skal køles ned.
Det opbevares på køl men i max 2 dage!

Og så er det diarréSocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: