Sunday, November 08, 2009

Knæskade allerede som 2 årig - en forstuvning?

Merle elsker at hoppe

Merle er rigtig glad for sine bobbles hoppedyr.. hun har i virkelig lang tid kravlet, balanceret og brugt dem som hoppeafsæt til fx. madressen:

IMG_1950

For nylig fik Merle en mellemstor rund bobles fisk som hun for eksempel ligger ovenpå sin lille runde fisk eller gris, og tilslut kyllingen på toppen. Så bruger hun krokedillen som trappe til at komme op på toppe og så hoppe ned på madressen!

Det ser altid lidt vildt ud, men hun har balancen og styrer det helt selv. Hun har selv gennem flere måneder bygget tillid og tro op til at hun tør kravle så højt op! Her video fra i går hvor Merle også danser til "Medina - Kun for mig" .. Merles absolutte favorit sang som hun snart kan synge med på hehe... også hustler sangen desværre





Her video sidste fra sidste søndag, den 1. november 2009:




Overstækning af knæ
Her i dag gik det så galt.. der sker det at hun hopper fra sin lille hvide stol ned på 1 lag af madressen, men lander på næsten strakt ben, uden hun selv venter det! Det giver en overstrækning af knæet og hun kan med det samme ikke støtte på benet og græder!

Det ligner en forstuvning, for når hun går vil hun helst ikke støtte for meget på venstre ben. Hun halter ligesom lidt, og tager sig til knæet ... "mit been"... øv øv

Trampolin hop på madres
Grunden til at hun hoppe ned på den måde var vist at vi lige er begyndt at hoppe som trampolin, det vil sige når hun lander, så hopper hun videre med det samme! Det har hun kun gjort et par dage, så der var altså ikke helt styr på hvornår benene er strakte endnu.. Vi krydser fingre for det ikke er noget alvorligt!!

Det skal ikke trænes væk
Knæet og benet have ro i et par dage.. der må jeg indrømme at det desværre ikke kan trænes væk.. og det er nok heller ikke nok med en tur i pebermynte sauna!!!

Det står meget godt forklaret på www.sygeboern.dk under Førstehjælp og faldskader, for eksempel hvordan man behandler det hjemme:
Behandling hjemme: Nedkøling, kompression (stram forbinding), hvile og løft af den skadede legemsdel er den vigtigste behandling - uanset om der er tale om et brud, forstuvning eller fibersprængning. Nedkøling, af det sted hvor skaden er sket, kan foretages med køleposer eller isterninger og bør strække sig over mindst 30 minutter.

Så Merle skal måske have lidt panodil og ellers bare ro! Vi ser hvordan knæet har det i morgen tidlig!!

Hoppe videoer

Her fra 2. oktober 2009:
IMG_3750


Mindre vilde hop fra maj 2009:


Og så lettere vildt fra oktober 2009, sammen med Otto:






IMG_4067

Knæskade allerede som 2 årig - en forstuvning?SocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: