Sunday, March 23, 2008

Økologisk gårdbutik i nærheden af København?

Økologisk gær som ikke er tørgærJeg vil gerne have fat i noget økologisk mel og gær, og der er Bilka, Føtex og andre supermarkeder ikke gode nok. Jeg har heller ikke fundet en helsekost butik som mel eller gær hjemme, kun tør gær i hvert fald.

Så jeg tog et kig på en oversigt over gårdbutikker for at se om der var en i nærheden af København. Og jo der er et par muligheder:

Fuglebjerggaard
Camilla Plum og Per Kølster
Hemmingstrupvej 8, 3200 Helsinge
tlf. 48 39 39 43, E-mail:
kontor@fuglebjerggaard.dk
Salg på gården: Gårdbutik med salg af eget mel,...

Grantoftegaard
Pederstrupvej 69, Pederstrup, 2750 Ballerup
tlf. 44 77 36 96, e-mail: lke@grantoftegaard.dk
Økologisk jordbrug, beliggende i Ballerup. Gårdbutik har vi et bredt sortiment af økologiske produkter herunder oksekød, lammekød, is feta, melprodukter, kosme
tik og rengøringsmidler. ma - ons: 8.30 - 14.30, tors - fre: 8.30 - 17.30, lørdag: 11.00 - 15.30. Fra maj til 23. december desuden åbent søndag fra kl. 11 til 15.30. Fra en udendørs stadevogn på Grantoftegaard sælges der økologiske grøntsager fra egen produktion. Stadevognen holder åbent hele døgnet året rundt, så længe lager haves.

Søgaard Øko Grønt. Gudrun Søe Hansen, Hillerødvej 37, 3300 Frederiksværktlf.: 47 72 11 69Gårdbutik. Årstidens grønsager, frugt, hvidløg, oksespegepølse, marmelade, mel, ris, linser, ost, olier, frugt- og grønsagssafter og andre kolonialvarer. Torsdag, fredag, lørdag eller efter aftale.

Spelt mel

Den nærmeste til Glostrup er den i Ballerup, og på vej til min far kan vi bruge den i Frederiksværk. Så mangler vi bare een på Amager, og een på vej til Fakse.. det finder vi nok ud af :-)

Men i første omgang, afsted til Grantoftegård med os, hvor vi købte 5 kg mel og nogle 42 gram økologisk gær (Rapunzel Heife) som ikke var tør gær - super! Der står på pakken at 42g rækker til 500-1000g mel, det lyder i overkanten, men jeg får det prøvet sammen med melen. Og her efter nattens koldhævning kan jeg se det er hævet meget mere end normalt, nu håber jeg så ikke det smager af gær :-) vi får se!

UPDATE: det brød som kom ud af det smagte rigtig godt, helt fin mængde af gær og mel, og god krumme som min søster sagde :-)

Økologisk gårdbutik i nærheden af København?SocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: