Tuesday, March 18, 2008

Drivhuseffekt og mountainbike tur i Hareskoven

Ud af de mange SMS'er man får, så sker det en gang imellem at man får en SMS som er noget helt specielt. Her i fredags skete det så igen... Karsten skrev om ikke det var tid til en tur i skoven! Lige da han skrev regnede det meget, men vejrudsigten for lørdag så god ud! Så det var naturligvis en aftale!

Det blev ikke lørdag, og det er jeg egentlig glad for.. jeg havde ikke kunne dy mig for den faste lørdags motionsbokse træning i Fitnessdk.. og jeg var bestemt ikke klar til en tur i skoven samme dag!

Så søndag kom, det var super vejr, ikke så meget vind, skyfri himmel og lunt i vejretmudder! Det tegnede godt!

Men det skulle vise sig at de seneste varme vintre har tæret hårdt på Hareskoven! Karsten og jeg er ikke krævende hvad mtb spor angår.. vi kan sagtens leve med mudder og at man må køre på siderne af et spor for ikke at blive pladret helt til, eller for bare at kunne komme frem!

Men vi lavede den fejl at køre fra Bøndernes Hegn og over i Hareskoven, på det røde og meget flade spor. Det røde spor var simpelthen helt kørt op.. der var mudder huller overalts, også hvor der normalt ikke er det.. vi kunne ikke holde flowet, selvom vi jo altså normalt godt kan finde ud af at køre på siderne af sporet.

Jeg mistænker de varme vintre for at være synderen, for nu køres sporene op hele vinteren, hvor sporet tidligere var frosset til. Samtidig har jeg hørt fra klubben at der er kommet en del flere mtb medlemmer og motionister.. alt i alt har det tilsyneladende givet en øget belastning af mountainbike sporene.

For at løse problemet kan man indføre brakår for hele eller dele af sporet, altså læg ruten om i lige år, og tilbage i ulige, eller først senere, måske ændret opmærkning. Så kan sporet komme sig, og skovarbejdere, os selv eller andre kan eventuelt arbejde med reperation. Sådanne tiltag skal nok besluttes i, eller i hvert fald kommunikeres ud til, mtb folket, det kunne man passende gøre via diverse mtb forums og til de mange motion cups der findes. Ellers dør den gode ide med de anlagte spor.. de bliver simpelthen så dårlige at man søger væk fra dem.. men altså vi klarede os jo fint uden anlagte sport i gamle dage, så mon ikke det går alligevel :-)
pulskurve-mountainbike-hareskoven-karsten-soendag-20080316
Anyway, det endte desværre med vi var et par gamle sure mænd på gamle cykler. Det var en ond cirkel, vi kunne ikke rigtig give den gas eller more os.. det er ikke nemt køre stærkt eller køre fed teknik når sporne er så ringe! Så efter en god sjov halvdel i Bøndernes Hegn, så endte det med en kedelig fornemmelse. Det er første gang jeg nogensinde har haft en følelse af at det ikke var en særlig god tur i skoven! æv!!

Da jeg kom hjem skyndte jeg mig at skrive til Karsten, for som jeg ser det gælder det om at komme op på cyklen igen hurtigst muligt! Ud og få de positive oplevelser igen.. det var han heldigvis med på! Næste gang tager vi i Geel skov, det er ikke et officielt spor, så det er nok ikke kørt op. Geel skov har også et par små hop, og selvfølgelig det lidt større sjove.. alle hop er sjove og til at køre, også selvom man kører på helt stiv gammel Cannondale hehe
Stiffy Cannondale
Men altså ... endnu en grund til at advare mod drivhus effekten... den meget ekstra regn ødelægger mountainbike glæden!

En sidenote: jeg faldt på arbejdet over nogle undskyldninger for ikke at spare på energien og værne om miljøet. Stof til eftertanke :-)


  • Jeg bruger altid to bægere ad gangen for ikke at brænde mine fingre.
  • Jeg drikker altid kaffe af plastikkopperne, for det første slipper jeg
  • for at vaske min egen kop af, og for det andet bliver ens kop så grim af the og
    kaffe.
  • Hvis jeg ikke slukker min PC om natten - er jeg hurtigere i gang
    om morgenen!
  • Ved at lade min computer stå tændt, når jeg tager hjem, så sparer jeg
    fem minutters ventetid næste dag. Fem minutter af 225 arbejdsdage er 18 timer og 45 minutter mere, hvor jeg kan arbejde!

Det tager faktisk en del over 5 minutter at komme i gang ved opstart af min computer, jeg tror det nærmer sig 20 minutter før alle programmer, shells, logins og andet godt er startet og fuldført! heh..

Drivhuseffekt og mountainbike tur i HareskovenSocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: